Eldebrink första svensk att vinna Euro Cup

Ingen svensk hade lyckats med det tidigare.

Men nu har Elin Eldebrink vunnit Euro Cup med sitt Yakin Dogu.

”Jag är så stolt över mitt lag”, skriver hon på Instagram.

Eurocup Champions!! So happy for these two and the whole Yakin Dogu team!! Congratulations ladies well deserved!! 🏆🥇

Elin Eldebrink kan titulera sig Euro Cup-mästare. Yakin Dogu vann den första finalmatchen med fyra poäng. I den andra blev det en ny seger – men det satt långt inne. Bellona Agu kopplade greppet om matchen direkt och ledde med den första perioden med 25-12.

Åtta assist av Eldebrink

Bortalaget fortsatte att ha ledningen fram till den sista perioden då ställningen var 47-39. Men i sista vaknade Yakin och gjorde 24-11 vilket ledde till seger med 63-58.

Det är första gången en svensk vinner Euro Cup som är den näst högst rankade turneringen i Europa. Eldebrink spelade 28 minuter och stod för åtta assist i matchen.

”Vi gjorde det! Jag är så stolt över mitt lag”, skriver Eldebrink på Instagram.