I dag besegrades Finland med 4-2 i Uleåborg.

– Det var en kamp även om vi ägde mycket av spelet, säger förbundskaptenen Kenth Hultqvist till Sportbladet.

Patrik Södergren gjorde två mål mot Finland.

Matchhjälte i det svenska laget: Tvåmålsskytten Patrik Södergren.

Man kan tänka sig att att det var ett extra laddat Sverige som ställdes mot Finland i semifinalen. Inte minst efter Finlands läggmatch i går mot Kazakstan. Finland förlorade ju medvetet bara för att få slippa möta Ryssland i semifinal.

Nu blev det Sverige. Och förlust i alla fall.

Men Hultqvist bedyrar att Finlands läggmatch inte hade någon betydelse.

– Vi har knappt pratat om det. Vi bryr oss inte, säger han.

Sverige inledde med en rivstart och redan i första minuten gjorde Patrik Södergren matchens första mål.

Finlands svar lät inte vänta på sig. Ari Holopainen kvitterade fyra minuter senare och gav också hemmalaget ledningen med 2-1 i 17:e minuten.

Michael Carlsson kvitterade till 2-2 innan Södergren gjorde sitt andra mål för dagen fyra minuter före pausen.

Sedan dröjde det tills 60:e minuten innan Patrik Sandell gjorde det mycket viktiga 4-2-målet. Då orkade inte Finland komma tillbaka.

Nu väntar final mot Ryssland i morgon.

– Det är sista matchen för säsongen och det är den vi jobbat för, säger Hultqvist.

I finalen väntar som väntat Ryssland. Laget slog Kazakstan med 13–5 efter bland annat fyra mål av Sverigebekantingen Sergej Obuhov.