Linus Fröberg sänkte pappas lag – Luleå vann

Publicerad 2021-10-30

Linus Fröberg blev målskytt för Luleå i 5–2-segern borta mot Oskarshamn.

Han vann därmed också familjekampen.

Då satt nämligen pappa Thomas, tillika hemmalagets general manager, på läktaren och tittade på.

Oskarshamn är inne i en tyngre period efter den fina starten på säsongen.

Hemma mot Luleå kom tredje raka förlusten under lördagskvällen.

Gästerna kunde vinna med 5–2, och därmed ta sin andra raka vinst, när de visade styrka i slutperioden.

– Vi ger bort bedrövliga mål i tredje perioden och det dödar energin för att vi ska ta ikapp det här. Sedan är skärpan för dålig på flera händer och fötter under 60 minuter, säger tränaren Martin Filander i C More.

Under matchens gång tappade gästerna både Brendan Shinnimin och Kim Johansson och tvingades därmed gå på bara fem backar under stora delar av matchen.

Sänkte pappas lag

Ändå gick man från 2–1 till 4–1 i tredje perioden efter mål från Linus Fröberg och Oscar Engsund. Just att dom två spelarna hamnade i målkolumnen är speciellt av två anledningar. Linus Fröbergs pappa Thomas, som satt på läktaren, är general manager i Oskarshamn medan Engsund är född i staden.

– Det är alltid speciellt att komma hem, det är det. Jag var hemma hos föräldrarna på en fika inför matchen. Det är roligt att träffa dom, det händer inte så ofta numera, berättar Engsund.

Det var annars en ganska tät och jämn tillställning, där hemmalaget i den andra perioden radade upp flera fina målchanser men nekades flera gånger om av målvakten Joel Lassinantti, som åter vaktade kassen efter att ha fått sitta vid sidan ett par matcher.

Pontus Andreassons hann också sätta 5–1 i powerplay i slutsekunderna innan IKO kunde putsa siffrorna till 5–2 innan hesa Fredrik ljöd.