Lagsilver för Malin Baryard-Johnsson i Stockholm

Segrarna hyllade publiken: ”Kunde knappt tro det var sant”

Av: Karin Moberg Granström

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenskarna levererade.

Sex av åtta var felfria.

Så nära ett guld, men Sverige får nöja sig med ett silver.

Ryttarna laddar upp inför kvällens Grand Prix och det är också där som de flesta är riktigt sugna på att knycka guldmedaljen. Men för att komma dit var de tvungna att vara bland de 35 bästa i eftermiddagens lagklass – andra omgången av Global Champions League.

Svenskarna i toppform

Och svenskarna visade verkligen på högform. Åtta kom till start, sex av dem red felfritt. Stockholm Stadion jublade för Jacob Hellström, Henrik von Eckermann, Fredrik Spetz, Linda Heed, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson. En bom föll för Marcus Westergren och Evelina Tovek slutade på åtta fel.

Baryard-Johnssons lag tvåa

Segrade i lagklassen gjorde London Knights med Ben Maher och Emily Moffitt. De var båda mäkta imponerade av den svenska publiken i ett fullsatt Stockholm Stadion.

– Jag kunde knappt tro att det var sant när jag red, vilken härlig stämning! sa Emily Moffitt.

Malin Baryard-Johnssons lag Berlin Eagles, där hon tävlade tillsammans med Ludger Beerbaum, knyckte silvret. – Jag är så lycklig över min fantastiska häst, sa Baryard-Johnsson, som red Indiana.

Baryard-Johnsson har varit felfri nio av tio rundor i Global Champions League.

Satsar helhjärtat I kväll väntar största klassen – Longines Global Champions Tour Grand Prix of Stockholm. Och svenskarna är minst sagt sugna på guldmedaljen. – Jag vill vinna med allt jag har, men det gäller och vara bäst, sa Henrik von Eckermann.

Tovek hamnade utanför gränsen för kvällens Grand Prix, men sju svenskar kommer kämpa till sista galoppsprånget.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad: