Luleå vann med hela 4–0 i det andra semifinalmötet mot Modo.

Och det blev en finsk succé under fredagskvällens SDHL-slutspel.

Samtliga mål gjordes nämligen av finska spelare.

Under fredagskvällen tog Luleå emot Modo för lagens andra semifinalmöte i SDHL-slutspelet.

Modo kom ut starkt i den första perioden och skapade chanser tidigt.

Men efter en mållös första period växlade hemmalaget upp och gjorde fyra mål, samtliga av finska spelare.

Petra Nieminen tvåmålsskytt

Viivi Vainikka blev först ut att göra mål för Luleå. Finländskan placerade sig helt rätt framför mål och kunde enkelt sätta dit 1–0.

Jenna Pirttijarvi utökade ledningen med 2–0 kort därefter och Petra Nieminen stängde sedan matchen när finländskan gjorde två mål inom loppet av sex minuter.

– Hon är Luleås bästa målskytt. Det är en häftig spelare som Finland har fått fram, säger kommentatorn Pernilla Winberg om Nieminen i C Mores sändning.

I och med att Luleå även vann det första semifinalmötet har nu laget en 2-0 ledning inför de tredje mötet. En seger i det mötet ger Luleå en finalplats.

Den tredje semifinalen mellan Luleå och Modo spelas på söndag den 12 mars kl. 13.05.