Masarna svenska mästare i speedway 2020

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Efter 20 år är Masarna tillbaka i toppen.

Som svenska mästare.

Mycket tack vare nyförvärvet Vadim Tarasenkos framfart i regnet.

I går säkrade Vadim Tarasenko segern för Masarna i den första SM-finalen hemma mot Indianerna. I returen i Kumla var han återigen en matchvinnare. I det tionde heatet låg han bakom en 5–1:a för Masarna, i det elfte tog han ytterligare en heatseger – och det lade grunden till klubbens första SM-guld på 20 år.

– Just nu ska vi vara oerhört glada att vi har honom, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström till C More.

Ryssen fortsatte att köra bra och inte ens regnet kunde hindra Masarna från att ta SM-titeln. I det fjortonde heatet avgjordes matchen sedan Antonio Lindbäck tog heatsegern före Vadim Tarasenko.

Det säkrade guldet.

– Det är den här Vadim Tarasenko som kommer och kör skiten ur dem. Han kommer från ingenstans, får startillstånd sent och så fixar han det, säger Stefan Bäckström till C More.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Regnrysare i Kumla

För Antonio Lindbäck var detta en mycket känslosam seger, han fick vinna sitt första SM-titel i lag tillsammans med sin moderklubb Masarna.

Och det var dessutom första gången sedan år 2000 som Masarna vunnit titeln.

– Det är helt underbart, jag har väntat på det hur länge som helst och vi har kämpat för det så länge. Att dessutom få avsluta så som vi har kört hela året. Det är fantastiskt, säger Antonio Lindbäck till C More.

– Detta betyder väldigt mycket, jag har kört för Masarna i så många år, vi har varit så nära, men inte riktigt varit där. Sedan har vi haft så många tunga år, men nu är vi äntligen där.

Indianerna och lagledaren Peter Johansson var besvikna efter förlusten (82–98). Laget saknade Max Fricke och Niels Kristian Iversen och lyckades inte vända det underläge som man hade inför matchen.

– Vi får smälta detta och får på något sätt glädjas åt ett silver, säger Johansson.

– Samtidigt är det roligt att det är vi och Masarna som har använt oss av flest svenska förare som står i en SM-final.

Publicerad:

LÄS VIDARE