Frida Karlsson om Northugs dom: ”Rättvis”

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Per Danielsson/TT
Frida Karlsson har Petter Northugs företag som skidglasögonsponsor. Arkivbild.

SPORTBLADET

Frida Karlsson tycker att fängelsedomen mot Petter Northug är rättvis.

Samtidigt väljer den svenska skidstjärnan att fortsätta sitt samarbete med den skandalomsusade norrmannens företag.

– De har verkligen stöttat mig i mina upp- och nedgångar och nu känner jag att det är tid för mig att ge tillbaka, säger Karlsson till TT.

Sedan i november förra året har Frida Karlsson varit sponsrad av Petter Northugs skidglasögonmärke. Den 21-åriga svenska stjärnan väljer att fortsätta samarbetet, trots att norrmannen dömts till sju månader i fängelse för fortkörning och narkotikainnehav samt fått körkortet indraget på livstid.

– Märket och företaget Northug trivs jag jättebra med som samarbetspartners. De har verkligen stöttat mig i mina upp- och nedgångar och nu känner jag att nu är tid för mig att ge tillbaka och stötta när det är tufft för dem. Den (fängelsedomen) kommer inte att påverka, säger Frida Karlsson till TT.

”Rätt dåligt”

På måndagen förkunnade Oslo tingsrätt domen mot den tidigare skidstjärnan Northug, som i augusti fastnade i en fartkontroll utanför flygplatsen Gardermoen – körandes 168 kilometer i timmen på en 110-väg. Varefter polisen hittade narkotika i Northugs hem.

– Han ska ju få samma straff och bli behandlad som vem helst. Jag antar att det är domen för om det hade varit en vanlig ”Svensson”, säger Frida Karlsson, som varit kvar i sponsorsamarbetet med Northugs företag under hela rättsprocessens gång, och fortsätter:

– Det han har gjort är rätt dåligt så det är väl en rättvis dom.

Tillsammans i tv-program

I somras, före skandalen, spelade Frida Karlsson och Petter Northug in ett tv-program tillsammans, med svenskan som deltagare och norrmannen som programledare i par med Gunde Svan.

Hur påverkar det (fängelsedomen) ditt anseende om honom som idrottare och person?

– Som idrottare påverkar det ingenting. Men han har det ju tufft som person, han är inne i en tuff period och det kan vem som helst vara. Det krävs att han gör en förändring och det har han varit väldigt noga med att trycka på att han ska göra.

Den 12 januari har programmet ”Sverige mot Norge” premiär i Sverige, på TV4 .

– Det var hektiska dagar, två viljestarka lag, mycket adrenalin och tävlingspåslag, säger Karlsson om inspelningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE