Mördarschema väntar för Nilsson: ”Riskabelt”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Direkt efter OS-bronset blickade Stina Nilsson fram mot världscuptävlingen i Lahtis nästa helg.

Men nu kan hon tänka om.

– Jag pratade precis med Rune (Gustafsson, mental coach) och vi ska ta det lite som det kommer, säger hon efter att ha fått ta emot bronsmedaljen.

Stina Nilsson hade ingen aning om att hon var trea när hon gick i mål i damernas tremil. Svenskan hade missat Teresa Stadlobers felkörning. 

– Ledarna skrek ju "ni slåss om medaljer", men då tänker jag att jag måste ikapp Krista (Pärmakoski) för att ta den där medaljen. Jag fajtas hela tiden för att göra det, men sedan inser jag att jag blir fyra. Men sedan ser jag skärmen och bara "jaha, det blev ett brons. Jättebra”, säger Nilsson. 

På presskonferensen efter skrällbronset pratade Nilsson med sin mamma på Facetime. 

– Hon skulle ut och hissa flaggan. Hon är väldigt stolt.

”Är riskabelt”

Nilsson lämnar OS med fyra medaljer, men det blir ingen lugn tid framöver. Nilsson reser hem från Sydkorea till Sverige i natt, sedan väntar en blixtvisit i Östersund. Men det blir bara några dagar på hemmaplan innan hon flyger vidare till Lahtis på torsdag.

– Jag ska ta emot min medalj först, det ser jag fram emot. Sedan väntar en lång, lång flygresa. Jag tror att vi ska börja fyra i natt så det blir tuffa dygn. Sedan ska jag upp till Östersund, säger hon och fortsätter: 

– Om jag får som jag vill blir det inte jättemånga dagar på hemmaplan för jag ska i väg och tävla i världscupen. Det kommer att bli ett väldigt tufft schema men jag ska försöka maxa de dagar jag har på hemmaplan. 

Om du får som du vill, vad ska kunna stoppa dig? 

– Jag tänker att det är ganska riskabelt nu att resa. Jag vill inte ens prata om sjukdomar, men det är mycket jetlag och sådant. Vi får se hur det känns när jag kommer hem.

”Troligen punkterad form”

Nilsson ligger tvåa i sprintcupen, bara åtta poäng efter Maiken Caspersen Falla. Därför vill hon åka till Lahtis och slåss om segern. 

– Jag känner att jag vill få köra en sprint där, i och med att cupen lever. Jag är jättenöjd över mitt OS-guld, men jag trodde att cupen redan skulle vara avgjord för länge sedan i och med mina prioriteringar. Men nu har det visat sig att det är väldigt tajt så då tänker jag att jag får resa dit med en troligen punkterad form. Men jag får göra mitt bästa när jag väl är där.

Efter att Nilsson fått ta emot medaljen på avslutningsceremonin hade hon dock gått lite mer på defensiven.

– Jag har pratat med Rune (mental coach) och vi ska ta det lite som det kommer. Det kan bli lite med jetlag och så, så jag tänker att jag får landa lite grand och ta beslut i veckan om hur jag ska göra.

Så det är inte säkert att du kommer köra?

– Nej, nej det är nog inte det.

Publicerad:

LÄS VIDARE