Manchester City körde över Arsenal – igen

Publicerad 2018-03-01

I söndagens ligacup-final vann Manchester City med förkrossande 3–0 mot Arsenal.

När lagen möttes i kväll igen på Arsenals hemmaplan räckte det med 33 minuter för att springa iväg till samma siffror.

Då buade hemmapubliken ut sitt lag.

Arsene Wenger var missnöjd med sitt lag efter att de förlorat med 3–0 i ligacup-finalen mot Manchester City under söndagen.

– När du förlorar med 3–0 måste du så klart försvara dig bättre, men jag tycker att vi under långa perioder försvarade oss väl. Men vi tappade koncentrationen då och då och mot bra lag straffar det sig, sa Arsène Wenger.

Frågan är vad han ska säga till sitt lag efter kvällens möte med samma lag hemma på Emirates.

Arsenal öppnade visserligen ganska piggt med ett par halvchanser. Men när Bernardo Silva böjde in 1–0 för City i 15 minuten gick luften ur hemmalaget.

– Jag fick utrymme för min vänsterfot och skar in och kunde skjuta. Ett bra mål, jag är nöjd med det, säger Silva i Viasat.

Stjärnan missade straff

I 28:e minuten ställde City om snabbt längs med vänsterkanten och med snabbt spel från David Silva till Leory Sané vidare till Sergio Agüero och sedan tillbaka till Silva dyrkade man upp försvaret innan spanjoren satte 2–0.

– Det är så vackert, utbrast Bojan Djordjic i Viasat.

Om den omställningen var snabb var 3–0-målet i 33:e minuten än kvickare. Sist på bollen efter superkontringen var Leroy Sané.

– Vi hade en riktigt bra start på matchen, vi gör det väldigt bra tillsammans, säger Sané.

”Vill vinna ligan så snabbt som möjligt”

Där och då fick det också vara nog för ligasexan Arsenals publik som buade ut sitt eget lag som vid det laget släppt sex mål från City på tre halvlekar.

Som om inte det vore nog så missade Pierre-Emerick Aubameyang en reduceringschans från straffpunkten i upptakten av andra halvlek. Efter det kontrollerade City matchen tiden ut och tillställningen slutade 3–0.

– Vi vill vinna ligan så snabbt som möjligt, säger Bernardo Silva.