Obesegrat Eskilstuna tog ny seger

Publicerad 2017-05-24

Trea förra säsongen. Men i år verkar Eskilstuna ha guld i sikte. Efter ännu en seger, 4–1 hemma mot Kvarnsveden, befäster laget serieledningen i allsvenskan.

Eskilstunas start på säsongen har varit närapå prickfri. Förutom en oavgjord match (borta mot Vittsjö) har segrarna lagts på hög under våren.

Kvarnsveden höll jämna steg inledningsvis – oftast genom att Tabitha Chawinga oroade hemmaförsvaret – men till slut kunde inte heller de stå emot serieledaren.

Ostoppbar

Framför allt lyckades de inte hitta något sätt att stoppa Mimmi Larsson, en av sex Eskilstunaspelare som i måndags togs ut i Pia Sundhages senaste landslagstrupp.

Larsson gjorde 1–0 genom att från nära håll peta in Glodis Viggosdottirs nick i den 28:e minuten. Olivia Schough stack sedan emellan och sköt in 2–0 i den 41:a minuten genom en hårt pressad frispark strax över försvarsmuren.

Toppar tabellen

Då var Kvarnsveden stukat. I den 72:a minuten såg Mimmi Larsson till att matchen definitivt var avgjord. Hon krigade till sig bollen från en försvarare, tog sig in i straffområdet och trots dålig vinkel lyckades anfallaren prickskjuta in 3–0 i det bortre hörnet.

Tabitha Chawinga, som leder skytteligan på nio mål, reducerade i slutminuterna men Mimmi Larsson fick sista ordet när hon rullade in 4–1, hennes sjunde mål för säsongen.

Eskilstuna leder allsvenskan en poäng före Linköping.