Agentens supervecka: kontrakt för 7,7 miljarder kronor

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: Gregory Bull / TT NYHETSBYRÅN

Baseballspelarna Stephen Starsburg och Gerrit Cole hade redan skrivit på varsitt storkontrakt.

Nu uppger även flera amerikanska medier att Anthony Rendon har gjort detsamma.

Trions gemensamma nämnare: agenten Scott Boras som därmed har förhandlat fram tre kontrakt till ett värde av 7,7 miljarder kronor.

Det började i måndags när Stephen Strasburg skrev på ett nytt kontrakt med World Series-vinnaren Washington Nationals. Sjuårskontraktet är värt cirka 2,3 miljarder kronor vilket var nytt rekord för en pitcher – åtminstone i några timmar.

Bäst betalda pitchern

Dagen efter hade nämligen Scott Boras förhandlat fram ett nytt rekordkontrakt när Gerrit Cole blev den bäst betalda pitchern någonsin när han skrev på för New York Yankees. 29-åringens kontrakt är på nio år och värt runt 3,1 miljarder kronor.

När nu Anthony Rendon uppges ha skrivit på för sju år med Los Angeles Angels till ett värde av cirka 2,3 miljarder kronor var den minst sagt lukrativa veckan fullbordad.

Första gången i historien

Enligt USA Today är det första gången i den amerikanska basebolligan MLB:s historia som en agent har haft tre spelare som har skrivit på kontrakt värda över 100 miljoner dollar under en försäsong. För Boras hände det på fyra dagar.

Vad får Scott Boras då? Agenten har enligt Forbes fått in strax över fem procent på tidigare förhandlingar. Något som i det här fallet ger honom en nätt summa på cirka 400 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN