Avslöjar udda knepet bakom majorvinsten

”Sjöng på barnlåten hela dagen”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Alla har vi fått en irriterande låt att fastna på hjärnan.

Så även nyblivne majorvinnaren Shane Lowry.

Som nu avslöjar att han sjöng ”Baby Haj” under sin största golfrunda hittills i livet.

I söndags vann Shane Lowry British Open med sex slags marginal, 32-åringens första majortitel. Detta med en annorlunda uppladdning inför avslutningen.

För hans tvååriga dotter Iris gjorde sällskap i bilen när han åkte till Royal Portrush för att slå ut på fjärde och sista rundan – och som förälder får du anpassa dig.

”Det är sant”

– Vi var tvungna att lyssna på ”Baby Shark” (”Baby Haj” heter den svenska versionen, reds anm.) hela vägen till banan för att få Iris att vara tyst, säger Lowry enligt Irish Mirror.

Det var sedan omöjligt för honom att få den oerhört populära barnlåten – ett klipp med sången har över tre miljarder visningar på Youtube – ut ur hjärnan. Och det gjorde att han och caddyn Brian Martin gick runt och sjöng ”Baby Shark” mellan hålen och puttarna.

– Jag svär, det är sant, säger han.

Något som kanske hjälpte honom lite eftersom Lowry gick ett slag bättre på sista rundan än tvåan och främste utmanaren Tommy Fleetwood när han vann British Open.

Tackade familjen

– Jag har så många människor att tacka. Inte minst min familj, mamma och pappa som har offrat så mycket för mig när jag var ung. Jag är så glad över att kunna få räcka över den här pokalen till dem nu. Och min fru och min lilla tjej Iris … att ha er här på plats känns extra speciellt, sade Lowry direkt efter vinsten.

1 av 5 | Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE