Christoffer Edlund: ”Jag tycker att vi ska vara med och slåss om det”

Publicerad:

SPORTBLADET

En av världens bästa målskyttar är tillbaka i Sverige.

Nu ska Christoffer Edlund skjuta SM-guldet till Villa Lidköping.

– Det finns mycket hunger i laget, säger han om lagets chanser.

Inför förra säsongen lämnade Christoffer Edlund Sandviken för sitt andra äventyr i Ryssland. Nu är han tillbaka i Sverige och är redo för elitseriepremiären efter en unik försäsong.

– Det har varit speciellt skulle jag säga. Ett speciellt sista halvår och lite mer med corona och allt. Det har blivit en lång försäsong med mindre matcher och så. Men det är kul att vara tillbaka. Det är inspirerande med ny förening och det ska bli kul att det drar igång nu, säger han till Sportbladet.

Ja, det var många som trodde att när målskytten återvände så skulle det vara till Sandviken, eller möjligtvis moderklubben Vetlanda. Men i speciella tider var det Villa Lidköping som kunde erbjuda den bästa helhetslösningen för familjen.

– Samtidigt är det en väldigt proffsig förening. Den ligger väldigt långt fram där med en fin ungdomsverksamhet. Det är en väldigt fungerande förening. Det var viktigt för mig, säger målskytten.

Christoffer Edlund i Villas tröja.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Christoffer Edlund i Villas tröja.

Ser Villa som finallag

Villa Lidköping är säsongens stora favoriter, i konkurrens med AIK och Edsbyn, och tippas ta hem elitserien av både experter och de flesta konkurrenter i serien. Det är ett kvitto på att klubben gör mycket rätt, menar Edlund.

– Vi har ett otroligt spännande lag. Det är otroligt duktiga spelare med en bra mix spelare som både varit med länge och unga spelare med stor utvecklingspotential. Det kommer bli väldigt spännande och jag tycker att vi ska vara med och slåss om det, säger han och ser framför sig att Lidköpingslaget kommer vara ett av finallagen på Studenternas i vår.

– Det tycker jag. Det finns mycket hunger i laget. Det visar sig, inte bara till slutspelet, utan varje träning vill vi bli bättre tillsammans och individuellt. Vi har otroligt roligt ihop. Det är alltid viktigt, men jag tror det kommer bli otroligt viktigt den här säsongen.

Finalrepris direkt

Christoffer Edlund tippas även av många att bli skytteligavinnaren i elitserien. Och den notoriske målskytten kommer med största sannolikhet att vara med i den fajten i slutändan.

Något även han själv siktar mot, men inte för egen del.

– Det klart att jag vill det. Men jag känner inte den pressen. Det är viktigare att laget fungerar tillsammans och att vi får ihop ett bra spel. Har vi det då kommer jag vara med att bidra i målprotokollet. Det viktigaste är att det blir bra för laget och det är klart att gör jag mycket mål så kommer vi att vinna matcher på det, säger han.

Hur många mål gör du i vinter?

– Det är omöjligt att svara på. Man vet inte hur många matcher man spelar. Får jag vara frisk och hel så hoppas jag att bidra med mål och bra spel för laget. Var det landar är inte så viktigt så länge jag spelar bra.

På fredag är det dags för premiär. Villa reser då till regerande mästarna Edsbyn för en finalrepris.

– Det blir en kul utmaning. Det är en av seriens tuffaste matcher. Edsbyn har en förmåga att alltid gömma sig bakom. Tittar du på 2000-talet så har de vunnit otroligt mycket. De har nästan aldrig varit favoriter men är ändå där i toppen. Det ska bli otroligt kul att testa sig mot dom.

Lagen möttes redan i semifinalen i Svenska Cupen, som Villa vann efter en final mot AIK, men det är svårt att dra några slutsatser från den matchen, enligt Edlund.

– Det blir en helt annan match nu, men det man kan se är att det är två otroligt jämna lag. Det gäller att vara noggrann och inte bjuda på någonting. Men det ska bli kul att åka hem till dem och förhoppningsvis få med sig två poäng.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE