Klubbarnas dom: De vinner SM-guld i bandy 2020/2021

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Klubbarna har sagt sitt.

Under tisdagens upptaktsträff tog en tydlig favorit form.

Villa Lidköping vinner elitserien i bandy 2020/2021 – både på dam- och herrsidan.

Regerande Svenska Cup-mästare på både dam- och herrsidan och favoriter till SM-guldet. Så lyder domen mot Villa Lidköping när samtliga elitserieklubbar säger sitt.

Till tisdagens upptaktsträff för Sveriges två högsta serier fick klubbarna svara på några frågor om den kommande säsongen, som för herrarnas del startar den 13 november medan damernas premiär har skjutits upp.

På damsidan får Villa Lidköping, förutom från sig själva, favoritskapet från tre andra klubbar. Trion Skutskär, KS Bandy och Mölndal tippar guldet till Villa. Västerås, Sandviken och AIK håller sig själva som favoriter medan Skirö lägger sin röst på AIK.

De som inte har Villa som SM-guldvinnare har Lidköpingslaget som SM-finalist, bortsett från AIK som har angett ”dom som spelar” som sina finalmotståndare.

Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Tilda Ström.

Favoritskapet större på herrsidan

På herrsidan är favoritskapet tydligare. Tio av fjorton lag håller Villa som favorit. AIK och Västerås håller sig själva som favoriter, Edsbyn tror på AIK och Sirius tror på Edsbyn.

– De är lite räddare, killarna, säger AIK:s damtränare Pelle Fosshaug i Sportbladet Plays sändning om att fler damklubbar håller sig själva som favoriter.

Noterbart är att av dessa fyra lag är det endast Västerås som inte tror att Villa tar sig till final. Deras röst faller på AIK.

Även skytteligasegern går till Villa Lidköping på både dam- och herrsidan.

Supertalangen och fjolårssensationen Tilda Ström, 18, i Villa Lidköping är favorit till att vinna skytteligan enligt alla klubbar förutom AIK, som tror på Malin Persson i Västerås.

På herrsidan får Villas stjärnförvärv Christoffer Edlund samtliga av rösterna, förutom Västerås vars röst faller på AIK:s Erik Pettersson som får åtta klubbars röst om att bli säsongens bästa nyförvärv.

Du ser alla matcher i herrarnas elitserie på Sportbladet Play.


Sportbladet synar alla lag: Så slutar elitserien i bandy 2020/2021


Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Christoffer Edlund har lämnat Sandviken för Villa Lidköping.
Publicerad:

LÄS VIDARE