Skrällen: Svenske talangen till superklubben

Till tyska mästarna utan en riktig landskamp

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Oskar Sunnefeldt
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Oskar Sunnefeldt

Han har aldrig spelat en ”riktig” landskamp.

Nu uppges Oskar Sunnefeldt vara klar för superklubben Kiel i handbollens Bundesliga.

Enligt danska BT kommer 22-åringen att presenteras inom kort.

Det är bara en fråga om tid innan en av årets stora skrällövergångar är ett faktum.

Oskar Sunnefeldt, som lämnade Sävehof efter SM-guldet 2019 för danska Sønderjyske, är, enligt danska tidningen BT, i princip klar för Bundesligamästarna Kiel. Det är bara en tidsfråga innan han presenteras för storklubben.

Lagkamrat med superstjärnor

22-åringen har inte ens spelat med det riktiga a-landslaget ännu, utan bara två matcher mot Japan i juni 2019 med ett ligalandslag motsvarande ungefär januariturnén i fotboll.

Men nu ska alltså vänster-/mittnian, som alltid varit en stor talang, spela med en av världens främsta klubbar ihop med superstjärnor som Niklas Landin, Sander Sagosen och Domagoj Duvnjak.

Hur kan då detta komma sig? Jo, Kiels österrikiske stjärna Nikola Bilyk har dragit korsbandet och blir borta länge. Dessutom sålde man svenske Lukas Nilsson, som spelar på samma position, till Rhein-Neckar Löwen i somras.

Därmed är Kiel tunna på vänsternio.

Ligapremiär på söndagen

I den klassiska svenskklubben Kiel spelar numera bara en svensk, Niclas Ekberg. Tilläggas ska att för tillfället är lagets svenske målvaktstränare Mattias Andersson, 42, med på bänken också då man har det tunt även på målvaktssidan på grund av en skada på Niklas Landin. Men det är tydligt uttalat att det inte är meningen att Andersson ska spela.

Kiel premiärspelade i Bundesliga på söndagen och besegrade Erlangen med 36–30 efter 13 mål av Ekberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN