Eredivisie

”Varje dag var total galenskap”

Ödegaard om uppmärksamheten i Norge och tiden i Real: Zidane var inte bra för självförtroendet

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Martin Ödegaard har hittat självförtroendet igen.

Efter framstegen i Vitesse berättar 20-åringen om kaoset i Norge, tiden i Real och arbetet under Zinedine Zidane.

– Zidane var inte alltid så bra för självförtroendet, säger Ödegaard till ad.nl.

Han är den yngste spelaren som representerat Real Madrid och har redan tjänat 100 miljoner kronor trots att han bara är 20 år. Samtidigt är Martin Ödegaard bara i början av sin fotbollskarriär och ändå redan uträknad som en misslyckad talang av många.

För nederländska ad.nl berättar norrmannen, just nu utlånad till Vitesse, om livet innan, under och efter sejouren i Real Madrid.

– Allt gick så fort när jag slog igenom och i Norge fanns det inga stjärnor då. Så media förstorade upp allting. Jag var bara 15 år men det var total galenskap varje dag, säger Ödegaard.

”Var ett gigantiskt steg”

Efter att Martin Ödegaard debuterat för Strömsgodset i den norska ligan bara 15 år och 177 dagar gammal 2014 stod Europas storklubbar på kö för att värva mittfältaren. Valet föll på den kanske största klubben av dem alla, Real Madrid.

– Jag kunde gå till så många olika klubbar men Real är en dröm. Det är den största klubben i världen och det var det bästa alternativet för mig. I Real tränade jag med förstalaget och spelade matcher med reservlaget, under Zinedine Zidane som coach. Jag fick också lite speltid med a-laget, självklart hade jag hoppats på mer men jag spelade med stjärnorna. Det var ett gigantiskt steg. Från Strömsgodset till Sergio Ramos och Ronaldo, säger Ödegaard och lägger till:

– Zidane var en fantastiskt tränare men inte alltid så bra för självförtroendet. Ibland kunde han kliva in och göra det du förväntades göra själv istället. Vilken teknik!

”Real är väldigt nöjda”

Ödegaard har fortfarande kontrakt med Real Madrid till 2021 och 20-åringens förhoppning är att kunna återvända till den spanska storklubben. I nederländska Vitesse har mittfältaren nu också fått en nyckelroll på lagets mittfält och får mer och mer beröm för sina framsteg.

– Målet mot Heracles (i oktober) var avgörande för mig. Det hjälpte mig att kliva över en tröskel. Statistik säger inte allt men de skapar en slags grund av förtroende. Real är också väldigt nöjda med min utveckling.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

TIPSET: Så slutar åttondelsfinalerna i CL

ÄMNEN I ARTIKELN

Eredivisie

Martin Ödegaard

Zinedine Zidane

Real Madrid CF