”Vill inte säga något kontroversiellt men...”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

Mikaela Shiffrin är på plats i Stockholm för att slåss om ytterligare en seger.

Inför parallellslalomen i Hammarbybacken hyllar hon Frida Hansdotter.

– Hon kom tillbaka med ett bang, säger stjärnan.

Mikaela Shiffrin leder den totala världscupen och är stor favorit i slalomen när VM inleds i St. Moritz nästa vecka. Men innan det ska 20-åringen slåss om segern i parallellslalomtävlingen i Hammarbybacken.

– Senast jag var här var förra året skadade jag mig så jag har också några bittra känslor, inte för Sverige, men att åka tillbaka till Åre efter att ha vunnit så många tävlingar där och sedan bli skadad där kände jag kanske inte var så fantastiskt trots allt. Men med det sagt är det fantastiskt att vara tillbaka här, säger hon.

En av de största hoten mot Shiffrin är Frida Hansdotter som slog amerikanskan i senaste slalomtävlingen.

– Hon hade en fantastisk prestation i Flachau. Det var klassisk Frida-åkning och det var väldigt snabbt. Hon kanske inte säsongen där hon ville vara men hon kom tillbaka med ett bang i Flachau. Det kommer att bli väldigt roligt att tävla mot henne på VM.

Shiffrin, som har vunnit sju tävlingar den här säsongen, är i Stockholm för första gången men hoppas få komma tillbaka och hon ser gärna att OS 2026 i Sveriges huvudstad blir av.

– Det vore kanon. Jag vill inte säga något som är superkontroversiellt, men ställena vi har varit på, Sotji och vi ska till Sydkorea, det är definitivt utanför där jag någonsin förväntade mig att tävla i OS. Jag har alltid haft en dröm om att tävla I Salt Lake igen, att få ha OS på hemmaplan vore fantastiskt. Men vi har haft VM på hemmaplan så jag antar att jag får nöja mig med det. Men att ha det lite närmare i Europa, det är enklare att ta sig till Sverige, det är mer hemma. Det tar bort mycket av stressen av att vara på ett OS så det vore fantastiskt.

Publicerad: