Klart: Sverige till final i bandy-VM

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Rikard Bäckman/Bandypuls.se/TT

SPORTBLADET

Det var med nöd och näppe.

Men Sverige lyckades nå sin andra raka VM-final i bandy efter 5–4 mot Kazakstan.

– Nu vet vi att vi inte är odödliga, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till Sportbladet.

Sverige är klart för sin andra raka VM-final i bandy.

Efter nöd och näppe lyckades man besegra Kazakstan med 5–4 i lördagens semifinal och därmed blir det en repris på fjolårets finalmöte med Ryssland, som körde över Finland med 8–2 i semin.

Men frågan är hur det hade gått för Sverige utan Christoffer Edlund.

”Det var jätteviktigt”

Sandviken-stjärnan, som gjorde comeback från skada i kvartsfinalen, gjorde tre av fem mål och tryckte bland annat in det avgörande 5–3-målet i 78:e minuten innan Kazakstan reducerade i 84:e.

– Starkt av honom. Han är en skyttekung och det var jätteviktigt att han fick en sådan här match efter att ha vilat. Det känns bra inför morgondagen, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till Sportbladet.

Sverige hade en målskillnad på 48–7 inför lördagens semi, men hade oväntat svårt mot Kazakstan och blev pressade ända in i slutet.

– Det kan alltid vara bra med en väckarklocka. Nu vet vi att vi inte är odödliga om vi slarvar med detaljerna, säger Svenne Olsson.

”Annars är vi helt rökta”

Vad var det som hackade?

– Passningsspelet offensivt sårade oss rejält. Vi åkte på massvis med omställningar och det måste vi definitivt putsa bort, annars är vi helt rökta i morgon.

– Men semifinaler handlar om att gå till final och det gjorde vi.

Blir det guld i morgon?

– Det är vår dröm och målsättning, så det är det vi går för. Vi har redan full fokus på finalen, all press ligger på dem, säger Svenne Olsson.

Finalen Sverige–Ryssland börjar 07.00 på söndagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE