Svenska stjärnornas stöd till norskan: ”Kommer vara saknad”

Av: Anna Rydén

Publicerad:

SPORTBLADET

RUKA. När världscupcirkusen startar med en minitour här i finska Ruka så är det än en gång utan den norska stjärnan Ingvild Flugstad Östberg, 30, på startlinjen. 

– Hon kommer vara saknad, säger Ebba Andersson. 

De svenska åkarna har anlänt till ett kylslaget och snögnistrande Ruka. Världscuppremiären närmar sig. En efterlängtad sådan med tanke på det abrupta slutet det blev på förra säsongen. 

En som inte är på plats är Ingvild Flugstad Östberg. Vinnaren av totala världscupen 2018/2019. Förra året fick hon startförbud av det norska hälsoteamet. I år har de kommit överens om att hon inte ska tävla alls

”Rätt kvinna att ta kampen”

De svenska stjärnorna, som själva hade sin beskärda del av motgångar i fjol, lider med sin konkurrent. Frida Karlsson tvingades, precis som Östberg, att pausa under förra säsongen.

– Det är tung för henne att få den uppförsbacken igen. Det är verkligen en idrottares baksida att tampas med sjukdomar och skador. Samtidigt så tänker jag att hon är rätt kvinna att ta den kampen, säger Frida Karlsson till Sportbladet. 

Ingvild Flugstad Östberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Ingvild Flugstad Östberg.

Skickar en hälsning

För Ebba Andersson var det en skada som spolierade inledningen på säsongen. Då gjorde hon comeback i Tour de Ski. Tillsammans med Flugstad Östberg. 

– Först och främst, för egen del, jättetråkigt för det är en tuff konkurrent som vi går miste om. Sen så klart jättetråkigt för Ingvild personligen för jag vet själv hur det känns att stå vid sidan om under en pågående tävlingssäsong. Så var det för mig under förra säsongen, säger Ebba Andersson och vill passa på att skicka en hälsning till den skadade norskan: 

– Hon kommer vara saknad. 

Siktet är nu instället på OS i Peking 2022 och Frida Karlsson är ganska säker på att de får se upp när norskan är tillbaka. 

– Det är i motvind drakarna lyfter så tar hon sig tillbaka så kommer hon vara riktigt på tårna och komma tillbaka starkare. 

Publicerad:

LÄS VIDARE