De får chansen i OS-kvaltruppen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nathalie Fontaine är tillbaka och Paulina Hersler tar den sista platsen i OS-kvaltruppen. 

Det innebär att Danielle Hamilton-Carter och Josefin Vesterberg petas. 

– Konkurrensen har förmodligen aldrig varit tuffare, säger landslagschefen Fredrik Joulamo. 

Paulina Hersler.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Paulina Hersler.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nathalie Fontaine under EM-kvalet 2018.

Sveriges basketdamer ställs mot Japan, Kanada och Belgien i det tuffa OS-kvalet som drar i gång på torsdag. Nu har förbundskaptenen Marco Crespi tagit ut sin trupp. 

Tio spelare från sommarens EM finns med i laget, men nu är även Nathalie Fontaine, som missade mästerskapet på grund av skada, uttagen. Det är även Paulina Hersler som haft en bra säsong i Slovenien.

– Jag har inte vågat spekulera. Det har varit oklart för vissa av oss så jag blev bara väldigt glad när jag fick beskedet, säger Hersler och fortsätter:

– Nu är förväntningarna jättehöga. Vi är laddade och redo. Vi är förberett oss väldigt väl för det tuffa motståndet och har ingenting att förlora. Vi är underdogs, men har väldigt mycket att ge och kan verkligen skrälla och ta oss dit vi vill.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
Danielle Hamilton-Carter petas.

”Haft en bra utveckling”

Det innebär dock att Danielle Hamilton Carter, som gjort tre EM för Sverige, och Josefin Vesterberg petas.

– Paulina har haft en mycket bra utveckling i Slovenien Nathalie Fontaine är tillbaka från den skada som hindrade henne från spel i somras. Samtliga spelare som varit på den camp vi nu avslutat har verkligen visat kvaliteter, säger landslagschefen Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Sverige möter redan OS-klara Japan i den första matchen på torsdag. Sedan väntar Kanada på lördag och Belgien i den sista matchen på söndag. 

Publicerad:

LÄS VIDARE