Avslöjade läkarens övergrepp: ”Måste berättas”

Av: Anton Johansson

Publicerad:

Amerikanska landslagsläkaren Larry Nassar sitter i fängelse resten av sitt liv för sexuella övergrepp.

22-åriga Maggie Nichols, aktuell i Netflixs nya dokumentär, var med och avslöjade honom.

– Sexuella övergrepp är ett ämne vi måste prata om och den här historien måste berättas, säger hon till People Magazine.

När Maggie Nichols var 15 år gammal var hon en del av det amerikanska landslaget i gymnastik.

Det var också då hon började utsättas för Larry Nassars sexuella övergrepp.

Över 250 kvinnor och flickor har berättat om landslagsläkarens sexuella övergrepp under hans tid som läkare för det amerikanska gymnastiklandslaget och på Michigan State University, och han har dömts till 175 års fängelse. Han är även dömd för barnpornografibrott.

Berättar

I dagarna släpptes Netflix-dokumentären Athlete A, där Nichols berättar om hur hon tog klivet och rapporterade Nassars övergrepp.

– Jag har bra och dåliga dagar men det är någonting som alltid finns där och kan vara jobbigt dagligen. Det var tufft att filma många av intervjuerna eftersom det är extremt jobbigt att pata om det som hände mig och många andra, men det var viktigt, säger Nichols till People Magazine.

”Extremt besviken”

Sedan tidigare har massiv kritik riktats mot det amerikanska gymnastikförbundet, bland annat från storstjärnan Simone Biles. Förbundets hantering av efterspelet har ifrågasatts, samt det faktum att Nassars övergrepp kunde pågå under så lång tid.

– Det är mycket jag skulle vilja säga till förbundet. Jag är extremt besviken och de svek oss alla när det inte kunde hålla oss säkra. Oacceptabelt, säger Nichols.

Larry Nassar.
Foto: Matthew Dae Smith / TT / NTB Scanpix
Larry Nassar.

LÄS VIDARE

Publicerad: