Skidlandslagets första läger – se vem som dök upp

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

TORSBY. Första lägret för längdlandslaget – då checkade Stina Nilsson in i huset bredvid.

Mötet väckte känslor.

– Det sprudlar om Stina! utbrister Charlotte Kalla.

– Det är med lite blandade känslor man möter henne med skidskyttekläder på, säger Ebba Andersson.

Solen dränker sporthotellet i Torsby och längdåkarna lämnar området för eftermiddagens pass i löparskor.

Plötsligt öppnas dörren till huset intill och ut kliver Stina Nilsson. Med gevär på ryggen.

Den förra längdstjärnan, som överraskande bytte sport i vintras, finns på plats när längdlandslaget gör sitt första träningsläger tillsammans med skidskyttelandslaget.

– Det var inte planerat  att vara här just de här dagarna, men vi ändrade vårt upplägg, säger skidskyttets damtränare Johannes Lukas.

Flera av åkarna har träffat Stina Nilsson tidigare i vår och sommar i Östersund, men det blev ändå en del känslomässiga möten i Torsby.

”Märks att hon är borta”

1 av 2 | Foto: Petra Thorén
Skidskytten Stina Nilsson på plats i Torsby, samtidigt som skidlandslaget tränar.

– Jag träffade Stina. Det var jättehärligt att få se henne för vi har inte setts sedan säsongen tog slut. Vi promenerade igår morse till skidstadion, de skulle köra lite springskytte och ”hufs” i backen. Hon verkligen strålade och var skitglad, säger Charlotte Kalla som tycker att skidskytten ”skiner”.

– Vi pratade lite igår. Hon var pigg och glad. Det märks lite att hon är borta, hon har tillhört landslaget så många år. Det är kul att se den glöd hon har, men det känns lite konstigt ändå, säger Hanna Falk.

Ebba Andersson har under dagarna i Torsby endast hunnit heja snabbt på sin förra landslagskompis. Hon har bekantat sig vid det faktum att Stina Nilsson, som vunnit flertalet medaljer i längdspåren, bytt sport även om hon medger att det är delade känslor att se Stina Nilsson i en ny landslagsdräkt.

– Man har vant sig vid den tanken, man har har fått några månader på sig att hinna vänja sig.

Stina Nilsson har sprungit på sina gamla lagkompisar på gymmet, men kommer inte att åka skidor samtidigt i tunneln som finns i Torsby.

Har inga pass ihop

– Vi vill inte vara för många personer i tunneln så vi föredrar att hålla oss utomhus och nyttja terrängen, säger Johannes Lukas och påpekar:

– Hon är en skidskytt nu, så det är inget speciellt för Stina. Vi har inte haft ett enda pass ihop och kommer nog inte att ha det heller. Vi håller isär grupperna,  men hon är fri att göra vad hon vill. Det kan vara kul för Stina att se lite ansikten hon känner igen.

Stina Nilsson vill inte uttala sig utan hänvisar till skidskyttelandslagets gemensamma mediedagar men när hon hör talas om Charlotte Kallas smicker blir hon nyfiken.

– Vad sa hon?

Hon sa att du skiner och verkar nöjd med bytet...

– Å, sa hon verkligen så – det var fint, säger Stina Nilsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE