Uppdaterad 2017-11-16 | Publicerad 2017-11-15

Matchhjälten Jonas Edling.

Fjolårsvinnaren Edsbyn tog emot årets guldfavorit Sandviken.

Men någon sprakande historia var det inte att tala om – fram till sista halvtimmen.

Då föll fem mål inom loppet av en kvart och Edsbyn drog till slut längsta strået och vann med 4–3.

– Det är en tight och bra match med två bra lag, säger Edsbyns Daniel Jonsson till Bandypuls.

Den första halvleken var tillknäppt och hemmapubliken fick se en chansfattig tillställning med ett mål som facit efter 45 minuters spel.

Oscar Wikblad satte 1–0 i den minut 37 efter en individuell prestation.

Chockade Sandviken i upptakten av andra halvlek

I den andra halvleken chockade Toumas Määttä topptippade Sandviken med att sätta 2–0 direkt efter paus ur dålig vinkel.

Sedan exploderade Sandviken och Christoffer Edlund. Anfallaren satte först ett friläge – och sedan en straff – inom loppet av en minut och matchen var lika på två.

Edsbyn tog timeout, något som till en början inte gav effekt. Sandviken hade bud på ett 3–2-mål, men då kom istället ledningsmålet åt andra hållet.

Dramatiskt avslut

Hasse Andersson hittade rätt på en hörna och fem minuter senare fick Edsbyn straff. Jonas Edling gjorde inget misstag – men Sandviken gav inte upp.

Bara en minut senare reducerade Daniel Mossberg, på pass från tvåmålsskytten Christoffer Edlund – men närmare än så kom inte guldfavoriterna.

I och med tvåpoängaren har Edsbyn spelat ihop elva poäng på sex matcher och är med i den absoluta toppstriden. Sandviken däremot har tre vinster, ett kryss och två förluster, ett facit som inte riktigt motsvarar förväntningarna innan säsongen.

– Det känns som om vi har en stabil och hög nivå. Det har varit en skön och bra start, med bortamatchen mot Villa Lidköping som enda plump, säger Daniel Jonsson till Bandypuls efter matchen.