Storstjärnorna tog Senegal till final – Mané avgjorde sent

Senegal har nått finalen i Afrikanska mästerskapen.

I semifinalen mot Burkina Faso var det storstjärnorna som visade vägen.

Sadio Mané stod för ett mål och en assist när Senegal till slut vann med 3–1.

Inför turneringen var Senegal den mest uppsnackade nationen.

Med världsstjärnor som Sadio Mané, Edouard Mendy och Kalidou Koulibaly var man storfavorit vinna turneringen – och nu har man nått finalen.

I semifinalen mot Burkina Faso gjorde Mané ett mål och en assist när Senegal till sist vann med 3–1.

Två spelar ut på bår – fick fortsätta

Mötet började på klassiskt afrikanskt vis.

Redan efter en halvtimme fick Burkina Fasos målvakt Herve Koffi bäras ut på bår efter att ha kolliderat i luften med Cheikhou Kouyaté, som också han fick lägga sig på britsen. Den sistnämnde fick dock återvända till planen.

Matchen tände till på riktigt först i minut 70, då PSG-spelaren Abdou Diallo gav Senegal ledningen på en hörna.

Olympique Marseilles Bamba Dieng dubblade ledningen fem minuter senare på pass från Sadio Mané.

AFC Eskilstuna-spelaren Ibrahim Touré reducerade innan Mané på egen hand sprang in 3–1.

Senegal är nu klara för sitt andra raka finalframträdande, och har nu åter chans att vinna turneringen för första gången i nationens historia.

Den andra semifinalen spelas på torsdag kväll mellan Egypten och Kamerun.