Bänkad hela matchen – sedan avgjorde han

Publicerad 2011-03-28

”En av de största skrällarna någonsin”

Johannes Skoog spelade inte en minut av den avgörande kvartsfinalen mot AIK.

Sedan klev 26-åringen in, eldade igång publiken och avgjorde matchen i straffläggningen.

– Det här är en av de största skrällarna någonsin, säger experten Conny Vesterlund i TV4 Sport.

Storfavoriten AIK är utslaget ur SM-slutspelet. En iskall Johannes Skoog fullbordade Faluns superskräll i den femte och helt avgörande kvartsfinalen.

Bänkad hela matchen

Forwarden fick tillbringa hela matchen på bänken när Falun pressade AIK och tvingade fram sudden death efter 3-3 under ordinarie speltid. Efter ytterligare tio mållösa minuter gick matchen till straffar.

Då bad tränarna Johannes Skoog att ta av sig överdragskläderna. Efter varsitt mål och sedan tre raka missade straffar skickades Skoog rakt in i hetluften – och var iskall.

Efter någon minuts kort uppvärmning gick 26-åringen ut och började med att elda igång Falun-supportrarna på ena långsidan. Sedan vandrade Skoog fram mot Patrik Jansson i AIK-målet, fintade bort honom fullständigt och lyfte in 2-1 i det öppna målet.

”Det är otroligt”

Målvakten Johan Rehn släppte sedan bara en boll till bakom sig och när Kristoffer Kranberg brände sin straff i den sista omgången för AIK var sensationen ett faktum.

– Det här är en av de största skrällarna någonsin. AIK går in som storfavorit och även favorit till guldet, säger experten Conny Vesterlund i TV4 Sport.

Stora Falun-hjältar var nämnda Skoog och Johan Rehn.

– Det är otroligt att vi går vidare till semifinal, säger Rehn.

Falun möter nu Warberg i den ena semifinalen. I den andra ställs Storvreta mot Pixbo.