Fick se sonen i Rio – tack vare oväntat stöd

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: AP
Darrel Hill.

SPORTBLADET

Ellis Hill hade inte råd att åka till Rio för att se sin son tävla i OS.

Då kom det hjälp från oväntat håll.

– Jag var tillfreds med sitta hemma och kolla på tv, säger Ellis Hill.

Darrell Hill tävlar för USA i kulstötning under OS i Brasilien. Det är 22-åringens första OS, men hans pappa Ellis Hill hade inte råd att ta sig till Brasilien för att se sin son. Han tänkte stanna hemma i Philadelphia.

– Jag var tillfreds med att bara stanna hemma, köpa en stor påse med popcorn och se honom på tv, säger Ellis Hill till cbsnews.

"Det var menat"

Tidigare var Ellis Hill busschaufför, men är numera en pensionär som kör taxi för Uber. En dag i juli körde han Liz Willock, en total främling. Av en ren tillfällighet var det han som fick plocka upp henne på flygplatsen i Philadelphia och köra henne till New Jersey.

De började prata om OS och Willock fick höra om sonen.

Hon frågade då, om han skulle åka, om hon fixade flygbiljetter till honom.

– Jag sa ”Whoa, jag känner inte ens dig", och då sa hon ”Nej, nej men jag tror att det var menat att du och jag skulle träffas, för jag missade precis mitt flyg”, säger Ellis Hill.

Fick hjälp av 150 personer

En insamlingssida på internet startades upp och på två dagar fick de ihop pengarna. 150 personer hade donerat totalt 8,200 (strax under 70.000 kronor) dollar som Liz Willock skickade till Hill.

– Jag är glad att kunna hjälpa en främling som inte längre är en främling, säger Liz Willock till cbsnews.

Under måndagen åker Ellis Hill till Rio, hans första utomlandsresa någonsin. Sonen tävlar på torsdag och fyller 23 år dagen innan. Darrell Hill har tackat alla som hjälpt honom via en tweet.

Publicerad: