Stockholm går emot FHM: ”Sluta träna utomhus”

Hammarby tvingas till inomhushall

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Folkhälsomyndigheten ger klartecken till utomhusaktiviteter under pandemin – men huvudstadsregionen går emot.

Nu rasar Hammarby Bandy.

”Det är en situation som inte är värdig varken huvudstaden eller idrottsrörelsen”, skriver de på sociala medier.

Smittskyddsläkaren i region Stockholm uppmanar alla invånare i länet att avstå från organiserad uteträning till och med 24 januari.

Nu har idrottsförvaltningen i Stockholms stad stängt av aggregaten för alla isbanor – däribland Zinkensdamms IP. Det för att begränsa allmän skridskoåkning och därigenom minska risken för smittspridning.

För Hammarby Bandys del, som har en inplanerad elitseriematch mot Broberg på Zinkensdamm den 28 december, kom beskedet som en chock.

”I dag, tisdag, fick vi själva snoka reda på om det faktiskt stämmer. Det bekräftas av en representant från idrottsförvaltningen. Eh okej, tänker vi. Vi har ju hemmamatch på Zinken 28/12. Kan ni inte meddela oss vad ni gör innan ni gör det?”, skriver klubben i en lång utläggning på Twitter.

”Går inte ihop”

Nu tvingas matcherna genomföras i Gubbängshallen i Enskede. Ett orimligt beslut enligt Jonna Nyman, styrelseledamot i Hammarby.

– All elitverksamhet i Stockholmsbandyn ska ske där i hallen. Men där har vi ju tre ytterligare elitlag (AIK:s dam- och herrlag och Tellus) som ska spela match varannan dag och även hinna träna, trots att smittrisken är mindre i utomhusidrott, säger hon.

Vad tänker du om det?

– Det finns sju dagar på en vecka. Det ska spelas minst fyra matcher, om vi utgår från att alla lag har en hemmamatch varje vecka. Sen vill alla lag ha fyra träningspass under resterande tre dagar då hallen är ledig. Det går inte ihop, säger Jonna Nyman.

Sammanlagt rör det sig om uppemot sex elitseriematcher (för Hammarsbys del) som ska spelas i Gubbängshallen, innan det kan bli aktuellt med spel på Zinkensdamm i slutet av januari.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE