Ferrariförare snabba inför Belgien GP i F1

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sommaruppehållet är över.

Och Ferrari tänker slå tillbaka.

Teamet inledde F1-helgen i Belgien med att vara snabbast på båda träningspassen.

Mercedes kommer till omstarten av Formel 1 som VM-ledare, både i förar- och märkesmästerskapet, men det var inte silverpilen som inledde bäst. Under fredagens två träningar inför Belgien GP i F1, säsongen 13:e lopp, var Ferrari snabbast.

– Det verkar som om vår uppdatering fungerar som den ska, säger Sebastian Vettel.

Räikkönen snabb inför Belgien GP i F1

Sebastian Vettel (1:44.358) på det första passet och Kimi Räikkönen (1:43.355) på det andra. Ferrari har, precis som Mercedes, en ny uppdaterad motor till helgens deltävling.

– Det är omöjligt att säga vem som är snabbast i morgon, säger Kimi Räikkönen till motorsporttotal efter den andra träningen.

– Men vi bygger bara in någonting i bilen om vi vet att det är en fördel för oss.

Även Mercedes är hoppfulla inför lördagens kval, Lewis Hamilton var tvåa på det andra passet (1:43.523) och Valtteri Bottas trea, men finländaren har en motorbestraffning och startar Belgien GP i F1 från sista led.

– I Q3 får vi se hur de verkliga kraftförhållandena är, säger stallchefen Toto Wolff till Sky.

– Men jag tror verkligen att vi har tagit rätt steg.

Marcus Ericsson snabbast i Sauber

Imponerade gjorde också Racing Point Force India, med Sergio Perez på plats sju. I går stod det klart att stallet förlorar alla de poäng som det har tagit under årets säsong i och med ägarbytet - men de får behålla bonusen och dessutom har det chansen att avancera i VM när det plockar nya poäng under de nio lopp som återstår av säsongen.
För Marcus Ericsson och Sauber var det också en positiv inledning på helgen. Den nya motor från Ferrari, om Sauber fick till den förra tävlingen i Ungern, verkar fungera bra och på en höghastighetsbana som den i Belgien är farten avgörande. Marcus Ericsson var snabbast i teamet på plats nio och Charles Leclerc på placeringen bakom.

Senaste snacket inför Belgien GP i F1 - F1-bloggen

Ferrari rusar ut ur sommaruppehållet.
Foto: JOHN THYS / AFP
Ferrari rusar ut ur sommaruppehållet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE