Publicerad:
Uppdaterad:

”Visste inte ens om jag skulle kunna spela”

Knäproblem stör Frida Eldebrink inför EM

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

För några veckor sedan visste Frida Eldebrink inte om hon skulle kunna spela i höst. 

Men stjärnan är inte orolig inför EM. 

– Det kommer att göra ont, men det är bara under en kort period, säger hon.

Frida Eldebrink har varit en av Sveriges bästa spelare i decennium, men de senaste två månaderna har hon inte kunnat spela basket. 31-åringen avbröt säsongen i ungerska KSC Szekszard fyra veckor tidigare på grund av sina knäproblem och anslöt inte till landslagstruppen förrän i söndags. 

– Vi kom överens om att det var bäst. Nu har jag kört rehab i två månader och knät känns bättre, säger Eldebrink som har nobbat flera klubbförslag eftersom hon varit osäker på om knät skulle hålla. 

– Jag har avvaktat lite och tackat nej till några erbjudanden som inte känts helt hundra. Från början visste jag inte ens om jag skulle kunna spela, men nu känns det bättre och jag vet att jag kommer att kunna åka i slutet av sommaren.

”Kommer att göra ont”

Eldebrink har en bristning i en knäsena och trots att hon har varit orolig för hösten har hon inte varit det för EM. 

– Egentligen inte, eftersom det är så kort period. Det kommer att göra ont, men det kan inte bli så mycket sämre. Jag kommer att gå tillbaka något steg i rehaben, men jag har ju tid efter för att de ska bli riktigt bra.

Basket-EM börjar den 27 juni och spelas i Lettland och Serbien. I Sveriges grupp ingår Montenegro, Tjeckien och Frankrike. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN