Förra veckan var det Hanna Öberg som stod för sitt livs lopp.

Den här helgen tog Anna Magnusson över stafettpinnen och skrällde ordentligt vid damernas skidskyttemasstart i Antholtz där hon slutade sjua.

– Mycket starkt!, säger Björn Ferry i SVT.

Skidskytte

Svenska skidskyttedamerna har verkligen fått ett ordentligt lyft i år. Anna Magnusson har varit topp 15 ett par lopp, Chardine Sloof har också visat framfötterna och förra helgen toppade Hanna Öberg allt med en sjunde och en femteplats i Rupohlding.

Och i Antholtz masstart fortsatte framgångsvågen. Anna Magnusson började visserligen med en bom i liggande men efter noll i både andra liggande och första stående gick 21-åringen ut som trea.

Trea ut på slutvarvet

I spåret tappade hon lite men en ny fullträff i sista stående skyttet var hon åter med i kampen om pallen inför slutvarvet.

Världsstjärnan Laura Dahlmaier och Kaisa Mäkäräinen var lite för snabba men där bakom slet sig Magnusson in på personbästa-placeringen sjua, 18 sekunder från pallen.

– Mycket starkt av Anna, ett fantastiskt lopp, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Skrällvinnare blev tyskan Nadine Horchler som vann den första masstarten hon kört i världscupen.