Serbien skrällde mot Spanien.

Vinner Sverige mot Slovenien senare i kväll väntar en gruppfinal för Blågult på torsdag mot serbiskorna.

– Vi gav 300 procent, säger målvaktshjälten Marija Colic.

I söndags besegrade handbollsdamerna Spanien i EM-premiären.

Matchen betraktades av de flesta som en given, tidig gruppfinal och Sverige hyllades stort efter att besegrat EM-finalisterna från 2014.

Men frågan är hur stor värdemätare det egentligen var.

För i tisdagens första match på Hovet åkte spanjorskorna på stryk också mot Serbien som med nöd och näppe besegrade Slovenien med 36-34 i en match med stora svängdörrar i försvaret.

Målvakten hjälte

Serbien visade upp ett helt annat försvarsspel och framför allt målvaktsspel mot Spanien. Marija Colic hade över 40 i räddningsprocent.

– Vi visste att Spanien skulle ge 100 procent så vi var tvungna att ge 200 procent. Men vi gav 300 procent. Jag är så stolt över det här laget, säger Colic efteråt.

Vad hände med ert försvar från den första matchen?

– Det är normalt eftersom laget är så ungt. Det går upp och ner. Vi ska vara som bäst i Tokyo-OS 2020. Det här var bara ett första steg.

Det var framför allt en usel period i början av andra halvlek som sänkte Spanien då Serbien gjorde 7-1 på mindre än åtta minuter.

”Allt är möjligt”

Serbien hamnade sedan i en djup svacka men Spanien slarvade för mycket i upphämtningen och kom aldrig närmare än två måls underläge. Serbien vann med 25-23 (11-8).

Med avkast klockan 20.45 spelar Sverige mot Slovenien.

Sverige är klara favoriter och seger där så väntar en ren gruppfinal mot Serbien på torsdag om vilket lag som ska gå vidare med fyra poäng.