Succé för Fredrik Norén i USA

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-19

Tog en fin femte plats i Lucas Oil AMA Nationals

Fredrik Norén har haft en succéartad säsong hittills.

Under lördagen firade han nya triumfer när han körde in på en fin femte plats i andra finalen i Spring Creek, USA i motocross.

Sveriges stora stjärna inom motocross är Fredrik Norén, 23.

Under lördagskvällen var det dags för den åttonde deltävlingen av Lucas Oil AMA Nationals som avgjordes i Spring Creek, USA.

I den första finalen körde svensken in på en åttondeplats och i den andra finalen skulle det visa sig gå ännu bättre för svensken, skriver motocrossinaction.com.

Han kom ut bra som femma, men blev sedan passerad av Blake Baggett efter halva finalen och åkte ner till en sjätteplats.

Men svensken gav sig inte utan kunde köra ikapp och förbi Jason Andersson precis i slutet och Norén körde in som femma, drygt fem sekunder från en fjärdeplats.

På en tiondeplats i mästerskapet

Det hela innebar en sjundeplats totalt för deltävlingen för Norén som ligger kvar på en tiondeplats i den totala mästerskapet.
Norén är född i Lidköping och han vann 2009 det svenska junior mästerskapet innan han året efter vann svenska mästerskapen.

2011 valde Norén att lämna Sverige för att flytta till USA och där har nu börjat få allt fler framgångar.