US Open kan vara över - efter fall i omklädningsrummet

Av: Stefan Holm

Publicerad:

Bouchard halkade och slog i huvudet

Eugenie Bouchard.
Foto: All Over Press
Eugenie Bouchard.

Eugenie Bouchard har äntligen fått spelet att stämma.

Då halkade hon i omklädningsrummet och slog i huvudet.

Skadan är så allvarlig att hon kan tvingas dra sig ur årets US Open.

21-åriga Bouchard skapade stora rubriker förra säsongen, då hon kom från ingenstans och tog sig till minst semifinal i tre av årets Grand Slam-turneringar: semi i Australian Open, semi i Franska Öppna och final i Wimbledon.

Under 2015 trodde dock många att den kanadensiska tennisstjärnan slocknat, och de hade resultaten på sin sida. Bouchard tog sig visserligen till kvartsfinal i Melbourne, men hamnade sedan i en avgrundsdjup formsvacka.

Eugenie Bouchard sparkade tränaren Sam Sumyk i augusti och tränade inför US Open med en viss Jimmy Connors.

Det såg ut att bli vändningen.

Slog i huvudet

Bouchard är klar för åttondelsfinal efter att för första gången sedan Australian Open ha vunnit tre matcher i följd, mot Alison Riske, Polona Hercog, Dominika Cibulkova.

Frågan är dock om hon kan spela söndagens match mot Roberta Vinci. Eugenie Bouchard halkade i omklädningsrummet i Flushing Meadows efter gårdagens match i mixedklassen, där hon bildar par med Nick Kyrgios.

21-åringen slog i huvudet så illa att hon i samråd med tävlingsledningen har beslutat sig att omgående dra sig ur mixed- och dubbelklasserna.

– Den medicinska personalen har rekommenderat Bouchard att lämna återbud till dagens tävlingar, och hon följer det rådet. Inget beslut om hennes medverkan i singelklassen har fattats vid den här tidpunkten, skriver tävlingsdirektören David Brewer i ett uttalande.

Publicerad: