Publicerad 2017-01-25

Celta Vigos skräll är ett faktum. John Guidetti visade vägen med 1–0-målet.

Till slut slog tabellåttan ut Real Madrid ur Copa del Rey med 4–3 totalt.

– Med den här fantastiska hemmapubliken gick det vägen, jublar Guidetti.

Celta Vigo vann den första matchen i kvartsfinalen mot Real Madrid på bortaplan med 2–1 för en vecka sedan.

Då fick John Guidetti bara ett inhopp med en minut kvar att spela.

I returen hemma på Estadio de Balaidos fick svensken chansen från start.

Guidetti svarade med sedvanligt stenhårt arbete.

Han hade ett bra skottförsök som Realmålvakten Kiko Casilla räddade till hörna. Lagkamraten Iago Aspas fick en gratischans men missade passningen till sin svenske anfallskollega i ett helt öppet läge.

John Guidetti fick maximal utdelning en stund senare i stället.

Självmål av Real

I 44:e minuten frispelade Daniel Wass Guidetti vars avslut på nytt räddades av Casilla. Men nu gick målvaktens retur rakt på ytterbacken Danilo – och i mål till 1–0 för Celta Vigo.

En mäktig Cristiano Ronaldo-frispark (62) gav 1–1 och match igen. Men Daniel Wass bredsidade in 2–1 i 85:e minuten och tog Celta Vigo nära en semifinal.

Real Madrid-kvitteringen till 2–2 (90) genom Lucas Vasquez gav viss dramatik under tilläggstiden men när domaren blåste av hade Celta Vigo tagit sig vidare till semifinal genom 4–3 totalt mot Real Madrid.

Hyllade Guidetti

Drygt 23 000 hemmaåskådare sjöng och hyllade sitt Celta Vigo och John Guidetti, som hade svårt att hitta orden när han bubblade av lycka:

– Det var en mycket svår match. Real Madrid har ett väldigt starkt lag, men med den här fantastiska hemmapubliken gick det vägen, säger en överlycklig John Guidetti när han intervjuas på spanska i Viasats tv-sändning.

– Jag tackar hemmapubliken, Vigo, hela Spanien! jublar svensken.

Celta Vigo, Atletico Madrid och Deportivo Alaves är klara för semifinalen i Copa del Rey.

Under torsdagskvällen gör Barcelona (med 1–0-ledning från första matchen) och Real Sociedad upp om den sista platsen i semifinalerna.

Celta Vigo har varit i final i Copa del Rey vid tre tillfällen (1948, 1994 och 2001), men aldrig vunnit turneringen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se