Uppdaterad 2024-01-14 | Publicerad 2024-01-13

MANNHEIM. Sverige ska göra jobbet mot Georgien i kväll.

Sedan väntar en ren gruppfinal mot Nederländerna.

Det står klart sedan Staffan Olssons lag utklassat Bosnien.

Bosnien-Hercegovinas insats mot Sverige, där man faktiskt stressade Blågult något i andra halvlek när man bara var tre mål bakom, var nog bara ett litet tomtebloss trots allt.

Bosnierna radade ju upp bedrövliga resultat i sina matcher under uppladdningen till handbolls-EM och när man i kväll mötte Nederländerna var man tillbaka i gamla synder.

Nederländerna var förstås favoriter när lagen gick in till matchen men att det skulle stå 17–7 i paus hade nog ingen räknat med.

Bosniernas anfallsspel var stundtals bedrövligt, försvarsspelet läckte och målvakterna tog inte många bollar.

Viktig gruppfinal på måndag

Matchen slutade hela 36–20 sedan Staffan Olsson valt att matcha världsstjärnan Luc Steins i 45 minuter den här gången (till skillnad från den inte lika övertygande segern mot Georgien i premiären).

Flest mål gjorde vänstersexan Rutger ten Velde och vänsternian Dani Baijens med nio respektive åtta.

– En mer eller mindre perfekt match från Nederländerna. De rutinerade gör det de ska och de kunde använda hela bänken och använda två målvakter. Staffan Olsson ska vara mer än nöjd, säger Johanna Ahlm i Viaplay.

Klockan 20.30 börjar Sverige-Georgien i SAP Arena här i Mannheim och om svenskarna bara gör det de ska, och det finns ingen anledning att tro på något annat än en klar svensk seger, väntar en ren gruppfinal mot Nederländerna på måndag.

Det blir en mycket viktig match då båda lagen är klara för mellanrundan och man tar med sig poängen i just den här matchen.

Handbolls-EM 2024: Spelschema och tv-tider • Då spelar Sverige