Och Hammarby vände

Hammarby vann prestigemöte.

Men det krävdes två mål på en minut.

Inför årets säsong tippade de flesta att Villa Lidköping skulle vara med i toppen av tabellen. De tippade fel. Istället är det Sirius som är årets verkliga överraskning medan Villa kämpar för att hitta flytet.

I kväll var det dags för det klassiska derbyt mot IFK Vänersborg och Villa behövde en seger för att inte helt tappa greppet i tabellen.

Vänersborg dominerade

Det började bra, Mattias Jansson gjorde 1-0 för bortalaget Villa, men Vänersborg svarade snabbt. Och sedan var det hemmalaget som förde matchen. Martin Röing kvitterade efter elva minuter och Andreas Eriksson svarade för inte mindre än tre fullträffar på rad när han satte 2-1, 3-1 och 4-2.

Vänersborg vann till sist med övertygande 7-2 och Villa Lidköping behöver ta sig samman ordentligt för att slippa kvalspel.

Två mål på en minut

Prestigemötet mellan Sandviken och Hammarby var svårtippat, men länge såg det ut som att hemmalaget hade kontroll på läget. Magnus Muhrén gav Saik ledningen och Mikko Aarni ökade på, 2-0 och Hammarby verkade förvirrade.

Men i sista minuten innan pausvilan vände det. Robin Sundin reducerade och Kalla Spjuth kvitterade - allt inom en minut.

Med den sköna upphämtningen i benen verkade Hammarby ladda ordentligt och i slutet av den andra halvleken drog bortalaget ifrån. Seger till sist med 4-6 och Hammarby fortsätter sin sköna segersvit.