Segertåget – här firar Kungsbacka avancemanget

Kungsbacka klara för damallsvenskan – för första gången.

Här är hela Sveriges gladaste tågresenärer.

Efter att ha ordnat avancemang till allsvenskan ordnade Kungsbacka en egen vagn för att fira hela vägen hem från Västerås.

– Gud, det här är nästan för bra för att vara sant, säger Lina Gerhardsson.

I början av juli hade Elitettans topplag Kungsbacka oväntat svårt för BK 30 från Västerås. Trots fördel av hemmaplan dröjde det till minut 92 innan Karin Lundin satte den avgörande 2–1-bollen.

Tre månader senare var motståndet detsamma men villkoren mer tillspetsade. Seger och Kungsbacka var klart för damallsvenskan 2019.

Tre mål på nick

Och den här gången gick det enklare. Lina Gerhardsson nickade in 0–1 efter tre minuter. Emma Kullberg drygade ut till 0–2 i minut 5 och Sara Nilsson satte trean innan 20 minuter gått. Alla tre målen kom på nick efter fasta situationer.

Västerås fick in två reduceringsbollar genom Alana Anne Smith, men i slutändan var det knappast spännande. Resultatet skrevs till 2–6 och Kungsbacka är för första gången i föreningens historia klart för damallsvenskan.

– Det är det här man har drömt om och haft som mål. Det är jätteroligt, säger Emma Kullberg.