Uppdaterad 2016-12-09 | Publicerad 2016-12-08

De andra lagen gav Sverige ett drömläge.

Och sekunddramat mot Serbien slutade i kryss vilket gör att Sverige har ett bra utgångsläge i mellanrundan.

–Gör vi det vi ska i mellanrundan så är det ett perfekt läge, Nathalie Hagman.

När Spanien slog Slovenien tidigare i kväll stod det klart att Sverige skulle gå vidare med minst två poäng till mellanrundan. Men för att vägen mot semi skulle ligga öppen krävdes en seger mot Serbien och ytterligare två poäng till nästa gruppspel.

Efter första halvleken var det inte mycket som talade för det. Serbien rusade iväg till 17-11 som mest och även om Sverige tog ikapp till 15-18 såg det dystert ut.

– Nu är vi lite förbannade, hoppas det hjälper, sa förbundskapten Henrik Signell i paus.

Kvitterade med tre sekunder kvar

Och arga svenska spelare gjorde det mycket bättre i andra halvlek. Loui Sand hade stor uppvisning när hon satte fyra raka svenska mål och när kantkollegan Nathalie Hagman nätade kort därefter blev stod matchen och vägde vid 22-22.

Och trots att Sverige kostade på sig att missa sin tredje straff i matchen och tog en utvisning för felaktigt byte kort därefter höll lagen jämna steg ända in i slutminuterna där Sverige såg ut att vara på väg mot segern. I ledning 30-29 med en dryg minut kvar gick Sverige till anfall, men Ida Odén missade sitt skott och Serbien fick en sista chans. Där såg det återigen ut som att Sverige avvärjt faran men med sju sekunder kvar fick Serbien ett frikast som slutade med mål med 59,57 på klockan.

Förbundskapten Henrik Signell hade svårt att slå fast vad han kände efteråt.

– Jag är lite kluven nu, men det är en poäng som kan bli viktig, säger förbundskapten Henrik Signell i TV3.

Vidare som delad etta

Johanna Bundsen var besviken över att ha tappat segern men njöt av nyheten om att de övriga resultaten i andra gruppen gått Sveriges väg.

– Ja absolut, det var ett glädjebesked. Men det hade varit ännu skönare om vi fått med oss fyra poäng till mellanrundan.

Nathalie Hagman var inne på samma sak.

– Just nu är jag lite besviken, jag hade gärna sett att vi vunnit i dag.

Men ni går vidare som etta till mellanrundan?

– Ja gör vi det vi ska i mellanrundan så är det här ett perfekt läge, säger hon.

Sverige går därmed vidare med tre poäng till mellanrundan. Det gör också Serbien. I den andra gruppen vann Nederländerna mot Frankrike med 18-17 vilket gör att de lagen och Tyskland alla går vidare till nästa gruppspel med två poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se