Brynäs klart för SM-final

Uppdaterad 2023-04-14 | Publicerad 2023-03-11

Brynäs är klart för SM-final.

Gävlelaget slog ut Djurgården ur slutspelet efter lördagens 6–3 vinst.

– Det är såklart kul att vi tar oss till final men vi har inte vunnit ett skit ännu, säger Brynässpelaren Maja Nylén-Persson i C Mores sändning.

Brynäs IF

Brynäs IF hade en 2-0 ledning inför den tredje rundan i semifinalserien mot Djurgården och en vinst i lördagens möte skulle ta Gävlelaget till en SM-final.

Efter två jämna perioder stängde hemmalaget matchen i den tredje och vann till slut med 6–3.

Brynäs är i och med vinsten vidare till en SM-final för tredje säsongen i rad.

Drömstart för Djurgården

Djurgården fick en drömstart i matchen efter att Josefine Jakobsen gjorde ett tidigt ledningsmål i den första perioden och bara minuter senare utökade Marie Delarbre ledningen till 2-0.

Men Brynäs reducerade precis innan periodvilan och i den andra perioden vände laget matchen helt när man både kvitterade och tog ledningen inom loppet av 12 minuter.

Med minuten kvar av andra perioden kvitterade Stockholmslaget, men det räckte inte när hemmalaget fortsatte att växla upp och vann matchen med hela 6–3.

– Vi bjuder upp till dans men det räckte inte, säger Djurgårdens Josefin Holmgren i C Mores sändning.

SM-finalomgången påbörjas lördagen den 18 mars och Brynäs kan ställas mot Luleå eller Modo i finalen.