Klarade EM-gränsen i första loppet

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2018-06-03

Friidrottaren Carl Bergström har klarat kvalgränsen till EM efter att ha sprungit 400 meter häck på tiden 50,20. Det anmärkningsvärda är att den 18-årige talangen stod för bedriften i sitt allra första lopp på distansen, skriver Göteborgs-Posten.

Tiden är även svenskt juniorrekord och den snabbaste tiden någon junior sprungit i Europa i år.
– Att det skulle bli en så bra tid trodde jag inte. Jag fick en liten chock och det var nästan så jag undrade om det stod fel på resultattavlan, säger han till GP.
Örgrytelöparen har sprungit 300 meter häck tidigare, men satsar egentligen på 400 meter slätt, fast där har han en bit kvar till EM-kvalgränsen.
Friidrotts-EM avgörs i Berlin i augusti.

Meraf Bahta stod för ännu ett bra lopp när hon kom trea på en engelsk mil i World Challenge-tävlingen i Hengelo, Nederländerna. Svenskan spurtade sig fram till pallplatsen på tiden 4.27,03, fyra sekunder från Abeba Aregawis svenska rekord.
Bahta blev bästa europé i loppet som vanns av amerikanskan Jennifer Simpson.
Loppet kom mindre än en vecka efter att Bahta tävlat på 5 000 meter i Diamond League-galan i Eugene i USA, där hon kom sexa.
Andreas Kramer kom sjua på 800 meter i samma tävling, men kunde glädja sig åt att tiden, 1.45,38, bara är 0,25 sekunder från hans eget svenska rekord.
Erika Kinsey fick en liten revansch efter sistaplatsen i Diamond League-galan i Shanghai för tre veckor sedan. Det blev en tredjeplats i Hengelo för höjdhopparen som klarade 1,91 innan hon rev ut sig på 1,94. Ryskan Maria Laitskene vann tävlingen på 2,03, nytt världsårsbästa.