Sebastian Samuelsson

Öberg: ”Har inte tappat något – jag hittade tillbaka till mig själv”

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

Hanna Öberg noterades för säsongens sämsta resultat när skidskyttesäsongen avslutades i Östersund.

Men det är inget som oroar skidskyttestjärnan.

– Jag har inte tappat något. Jag hittade tillbaka till mig själv, säger 25-åringen.

Hanna Öberg lyckades inte kröna en framgångsrik säsong på bästa sätt. Under avslutningshelgen placerade 25-åringen sig på plats 52, 54 och 24:a i de tre tävlingarna som kördes i Östersund och tappade sin tredjeplats i totalcupen.

”Den här tävlingen ska jag gå och begrava ute i skogen någonstans. Nu vill jag bra lägga säsongen bakom mig. Analysera, vila och se vad jag kan göra bättre” sa Hanna Öberg under helgen i Östersund.

Nu sju veckor senare har Hanna Öberg lagt bottennappet bakom sig.

– Vi tävlade redan helgen efter världscupsavslutningen på SM i Östersund och jag kände att jag hittade tillbaka till mig själv och min skytteprestationer under de tävlingarna. Det kändes skönt att få den lite inofficiella avslutningen på säsongen, att hitta tillbaka innan vi gick in i vilan och uppladdningen inför nästa säsongen, säger Hanna Öberg och utvecklar sitt resonemang:

– Jag vet att jag kan studsa tillbaka snabbt och det gör att jag blir mindre orolig för att jag har tappat någonting, jag har inte tappat någonting. Jag har däremot skaffat mig bra erfarenheter och rutin kring det. Efter SM har jag också haft mycket vila och återhämtningen.

Vad har du gjort på ledigheten?

– Jag ha varit ganska mycket i fjällen och toppturat. Inte åkt mycket längdskidor alls faktiskt, det har jag tagit semester ifrån och istället gjort sådant som jag tyckt varit kul för dagen och utnyttjat det fina vädret uppe på fjället, säger Hanna Öberg.

”Känner mig väldigt hedrad”

Det fina vädret vittnade en härlig solbränna om när Hanna Öberg mötte pressen efter att 25-åringen tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma bekräftades OS-klara av Svenska Olympiska kommittén.

– Jag är väldigt glad över att jag har fått en plats i OS-laget, det är väldigt hög konkurrens inom laget så jag känner mig väldigt hedrad, säger Öberg.

– Jag har en väldigt positiv upplevelse av OS. jag har redan ett OS-guld och ett OS-silver i prisskåpet. Det ger mig bra med självförtroende. Jag vet att jag har gjort det en gång och det betyder att jag kan göra det igen, säger Öberg.

Sebastian Samuelsson, som också skrällde med medaljer på OS-guld och silver i Pyeongchang, är taggad på att dra igång förberedelserna.

– Det är speciellt och man blir extra taggad när man har ett OS framför sig. Det ger en extra boost och att man känner att det är något speciellt med säsongen, säger Sebastian Samuelsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma är klara för OS 2022.
Publisert:

LÄS VIDARE

Mazets ilskna svar – efter dopingmisstankarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Sebastian Samuelsson

Martin Ponsiluoma

Skidskytte

Hanna Öberg