Skrällde mot mästarna efter coronakaoset

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:

Vetlanda slog till med en riktig fredagsknall efter två veckors coronakaos.

Smålänningarna besegrade regerande mästarna och ena guldfavoriten Edsbyn med 5–4.

– Det är rätt så trötta kroppar nu. En kämparinsats, säger Joakim Andersson till Sportbladet Play.

De regerande mästarna Edsbyn skulle åka till Vetlanda för att hämta hem två poäng. Ett Vetlanda som dessutom tvingades pausa sin verksamhet och skjuta upp sin premiär efter att flera spelare testat positivt för corona.

Men smålänningarna ville annat.

I 90:e matchminuten avgjorde Pontus Vilén matchen och fastställde slutresultatet till 5–4 på passning från storstjärnan Joakim Andersson.

– Sköna två poäng får man säga, säger framspelaren i Sportbladet Plays sändning.

– Med tanke på omständigheterna i veckan som varit... Vi har inte tränat på två veckor känns det som. Det är rätt så trötta kroppar nu. En kämparinsats.

De senaste två veckorna har i och med situationen varit minst sagt påfrestande för laget.

– Det är en sjukdom man måste ta på allvar. Det är klart att två veckor utan att vara på is är inte optimalt inför seriepremiären. Men vi har gjort så gott vi kunnat och försökt träna på den här veckan, säger Joakim Andersson.

Att det var regerande mästarna Edsbyn som stod för motståndet efter omständigheterna var snarare positivt än negativt menar anfallaren.

– Vi kunde ändå gå in i ett rätt gott läge. Möta Edsbyn, de regerande mästarna på hemmaplan. Det är inte så mycket att förlora, säger han.

Släkten värst mot Bollnäs

På annat håll, där Hammarby tog emot Bollnäs i första matchen efter att tränaren Pierre Roos lämnat stockholmarna blev det också jämnt. 4–4 slutade matchen när Kasper Milerud skickade in kvitteringen i den 93:e (!) matchminuten.

Faktum är att Hammarbys Bollnästrio (Kasper Milerud, Christoffer Fagerström och Daniel Mossberg) gjorde samtliga av hemmalagets mål.

– Med tanke på att vi kvitterar så sent så är det väl definitivt något som får vara glada för i slutändan. Men vi får fila på vad vi gjorde mindre bra i dag och se till att göra en riktigt bra match mot Edsbyn på tisdag, säger Hammarbys Robin Sundin i Sportbladet Plays sändning.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE