Mittfältaren stod för ett äkta hattrick när Eskilstuna vann med 5-1 mot AIK.

AIK Fotboll

För ett år sedan drog Elena Sadiku, 21,av korsbandet. I samband med det fick hon även en spricka i vadbenet.

På lördagen var mittfältaren tillbaka på planen igen när Eskilstuna United mötte bottenlaget AIK på Tunavallen.

Och det kunde inte ha gått bättre.

Bara nio minuter in i matchen nickade 21-åringen in 1-0 efter ett fint inlägg av Annica Svensson.

– Det var bara ren lycka. Jag sprang bara omkring, säger hon.

"Finner inga ord"

Innan halvleken var slut hade Sadiku hunnit göra både 2-0 och 4-1. Hattricket var hennes första i damallsvenskan.

– Det är sjukt. Man finner inga ord. Det har varit tufft, både mentalt och fysiskt. Känslan som man har nu slår allt, säger Sadiku.

Felicia Karlsson fastställde resultatet i slutminuterna genom att göra 5-1.

I och med segern avancerar Eskilstuna till en andraplats i tabellen bakom FC Rosengård.

AIK är fast i botten av tabellen och har hittills bara tagit en poäng.

Hammarby såg ut att gå mot en förlust mot Vittsjö på Zinkensdamm.

Bortalaget tog ledningen efter två mål i första halvlek av Linda Sellström.

Men Bajen kom tillbaka.

I början av av andra reducerade Emma Jansson till 2-1, och med sju minuter kvar satte Clara Markstedt 2-2.

Det oavgjorda resultatet betydde en viktig poäng för Hammarby som skapade sig ett litet avstånd mot bottenlagen i tabellen.