’Ryktas om razzia mot VM i Sverige’

Norske åkaren misstänker nytt tillslag

Publicerad:

SPORTBLADET

Skid-VM skakades av en dopningsskandal.

Nu florerar rykten om att det även kan bli aktuellt med en dopningsrazzia i skidskytte-VM i Östersund.

– Det är naivt att tro att dopning inte förekommer i skidskytte, säger Sebastian Samuelsson till norska TV2.

Det är norska TV2 som uppger att det går rykten om en eventuell razzia mot skidskytte-VM i Östersund. Bloddopningsskandalen som skakade skid-VM i österrikiska Seefeld häromveckan – där nio personer, varav fem åkare greps av polis – har gett ringar på vattnet och den norske åkaren Erlend Bjöntegaard misstänker att nästa tillslag kan komma att genomföras här i Sverige.

– Efter allt som skett, har ju ryktena börjat florera. Och många av ryktena som uppkom under skid-VM visade sig ju vara sanna. Skulle det ske något här i Östersund, och de hittar något, vore det förstås oerhört tråkigt. Det har inte skett än, så vi får vänta och se, men blir det en razzia och de hittar något så hoppas jag att de tar alla inblandade och straffar dem, säger Bjöntegaard till TV2.

”Vi får hoppas...”

Norske legendaren Ole Einar Björndalen tror inte att det behöver gå så långt i Östersund.

– Skulle de göra en razzia här så gör de det för att de har starka misstankar eller bevis. Vi får hoppas att det inte finns någon som fuskar så mycket så det blir en razzia. Men om någon gör det, och blir påkommen, gör jag tummen upp till de som upptäcker dem, säger Björndalen.

”Vore naivt”

Sveriges Sebastian Samuelsson brinner för ren idrott.

Han tror inte att skidskyttet är förskonat från dopning.

– Om det blir en razzia här så hoppas jag att de får tag på fuskarna. Det är naivt att tro att dopning inte förekommer i skidskytte, säger han till NRK.

Publicerad:

LÄS VIDARE