Satsningen räddad för OS-guldmedaljörerna

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Trots OS-guldet var det osäkert om Lag Hasselborg skulle kunna fortsätta. 

Men två nya sponsorer räddar lagets proffssatsning. 

– Känslan av att ha tagit ett OS-guld driver en att vilja göra det igen, säger Anna Hasselborg.

Lag Hasselborg bestående av Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Sara McManus tog curlingguld under OS i Pyeongchang. 

Men succén garanterade inte att laget skulle kunna fortsätta sin satsning som heltidsproffs, vilket de har varit den senaste säsongen. 

– Det är fantastiskt att få fortsätta vara det för vi såg vad de gav för resultat förra säsongen att kunna satsa hundra procent, säger Anna Hasselborg. 

– Vi var väl inte oroliga att vi inte skulle kunna spela, men i vilken grad vi skulle kunna göra det. Vi har jobbat tidigare, men för att vi ska kunna vara kvar på samma nivå ville vi mer. Det var väl där vi var osäkra på hur det skulle bli. Men vi jobbade verkligen arslet av oss efter säsongen för det här, säger Sara McManus. 

”Vi spänt bågen hårt”

Laget tog ett längre uppehåll än tidigare under sommaren, men när tävlingssäsongen nu drar igång i september kommer de i princip bara spela de absolut bästa tävlingarna för att sedan kvalificera sig för EM. 

– Vi har spänt bågen ganska hårt. Det är tuff att ta sig till slitspel, men gör vi det får vi ganska mycket poäng, säger Hasselborg och fortsätter: 

– Känslan av att ha tagit ett OS-guld driver en att vilja göra det igen. Målet är det och vi har fyra år dit så det är viktigt att hitta glädjen och drivkraften fram tills dess.

Publicerad:

LÄS VIDARE