EM-bronshjälten svårt knäskadad igen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Fogelströms andra korsbandsskada på elva månader: ”Jättetungt”

Sveriges Isabelle Gulldén och Hanna Fogelström.
Foto: Bildbyrån
Sveriges Isabelle Gulldén och Hanna Fogelström.

NÆSTVED. Hon hann inte tillbaka till VM på grund av korsbandsskadan i februari.

I stället drog Hanna Fogelström korsbandet igen och missar OS.

– Det känns förstås jättetungt, säger EM-bronshjälten.

Hanna Fogelström drabbades av en korsbandsskada i februari, kort efter EM-bronset i fjol.

Hon gick en kamp mot klockan för att komma tillbaka till VM men hann inte riktigt. Hon är uttagen i bruttotruppen på 28 spelare men Thomas Sivertsson valde att ta med Emma Hawia-Svensson på VM i stället.

Fogelström, som spelar i Toulon i Frankrike till vardags, var tillbaka på handbollsplanen för en månad sedan men redan i andra matchen drog hon samma korsband igen.

– Jag kom upp på en växel, hoppade in sköt. Jag fick en lätt knuff och landade med all vikt på ett ben och kände hur knät roterade. Det var absolut ingen fult knuff, men jag landade olyckligt, säger Fogelström i ett pressmeddelande från handbollsförbundet.

Opereras om en månad

Den nya skadan hade inget med den gamla att göra, hon var fullt återställd och situationen hade gett en korsbandsskada oavsett.

Hon skadade menisken också och ska opereras om fyra till sex veckor när svullnaden lagt sig.

– Det känns förstås jättetungt och det känns som att allt jag gjort i nio månader varit förgäves, även om det förstås inte är så. Jag missar hur mycket som helst, men det är ingenting jag kan få ogjort, säger hon.

Missar OS

25-åringen har spelat fyra mästerskap och gjort 68 landskamper. Hon har inga planer på att lägga ner karriären.

– Det spelar ingen roll om jag ska fortsätta spela eller inte, jag måste göra samma arbete ändå. Men det är lättare att motivera sig när man siktar på att komma tillbaka och spela matcher, säger Fogelström, som är på plats på VM för att heja fram sina kompisar.

De svenska damerna står inför 13 intressanta månader med pågående VM, OS-kval i mars, ett eventuellt OS i augusti och hemma-EM i december.

Skadan innebär att Fogelström missar OS men i teorin ska hon kunna vara tillbaka till hemma-EM.

Publicerad: