Axel Härstedt avstår Finnkampen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Axel Härstedt kritiserades hårt efter SM-finalen i diskus där han tog bronspengen.

Men han avstår Finnkampen efter turbulensen, meddelar Karin Torneklint.

– Jag tycker det är rätt, säger Jakob Gardenkrans som lämnade SM-tävlingen i tårar.

Det var rejält infekterat efter SM-finalen i diskus där Axel Härstedt både protesterade mot Daniel Ståhl upprepade gånger och enligt mottävlaren Jakob Gardenkrans störde både honom och andra under tävlingens gång.

Härstedt tog bronset och var därmed aktuell att tillsammans med Gardenkrans träningskamrater Daniel Ståhl och Simon Pettersson kasta Finnkampen. Men han tackar nej till start.

Axel Härstedt.
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Axel Härstedt.
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Ståhl.

”Full respekt för beslutet”

– Han har tackat nej. Det kändes bra att han gjorde det och att han kände att han kanske förstört lite för Jakob på SM och därför tog det beslutet. Full respekt för att han tar det beslutet, säger Karin Torneklint.

Jakob Gardenkrans välkomna beslutet.

– Jag tycker det är rätt att han inte deltar. Men jag fokuserar på mitt och tränar stenhårt för att kasta så långt som möjligt och förhoppningsvis kunna bidra till en svensk trippel i diskus och en totalseger.

Sedan tidigare har Armand Duplantis och Kalle Berglund också tackat nej på grund av tätt tävlingsprogram. Även Erika Kinsey ser ut att missa landskampen.

– Hon får svårt att vara med. Hon har fyra tävlingar i Europa på kort tid så det blir otroligt mycket resande om hon ska klämma in Finnkampen också, säger Karin Torneklint.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Jakob Gardenkrans.
Publicerad:

LÄS VIDARE