Suveräna Villa svenska mästare – efter 20 raka segrar

Villa Lidköping är svenska mästare.

Seriesuveränen bärgade sitt första SM-guld någonsin efter att ha vunnit samtliga matcher den här säsongen.

– När man tänker på det så är det helt sjukt, säger matchvinnaren Matilda Svenler.

Efter 45 minuter hade Villa det historiska första guldet inom räckhåll. 3–2 efter att bland annat ovane målskytten Julia Wallgren skickat in Villas historiska första SM-finalmål på damsidan någonsin.

Men Västerås skulle komma tillbaka och kvittera.

Brände straff – avgjorde direkt

Avgörandet kom senare på hörna när Villas landslagsstjärna Matilda Svenler bombade in en hörna som tillkommit efter en tveksamt dömd straff som Svenler själv brände. Ida Friman punkterade sedan finalen när hon på egen hand gjorde 5–3 i 84:e minuten.

– Det är en riktigt fajt. Fram till 75:e minuten, jag vet inte vad det står på klockan så står det och väger. Det var riktigt skönt att få in ledningsbollen där, säger tvåmålsskytten Matilda Svenler.

– Det var jätteskönt när jag brände straffen där. Så, nej, det var skönt att den satt.

Strax före klockan slog 90 presenterade sig elitseriens skyttedrottning Tilda Ström och gjorde 6–3. Först då kunde Villa andas ut.

– När Friman sätter den bollen känns det lite tryggare, men det är först när Ström sätter sitt mål där som vi verkligen känner att fan, vi vinner SM-guld.

”Fest hela natten”

17 raka segrar i serien, två raka segrar i semifinalen och seger i SM-finalen innebär att segerkolumnen är maxad.

– När man tänker på det så är det helt sjukt. Jag har aldrig varit med om en liknande säsong. Vi har så jävla roligt tillsammans så det var riktigt skönt att få ta det här guldet ihop, säger Svenler.

– Det här betyder jättemycket. Inte bara för oss utan för hela staden, att vi får ta det här första guldet. Vi är väldigt stolta.

Hur firar ni det här?

– Vi ska in och hoppa lite till i omklädningsrummet, sedan blir det buss hem till ”Lisch” och så blir det lite fest där hela natten hoppas jag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.