Supertalangen Tel matchvinnare för Bayern München mot FCK

Publicerad 2023-10-03

Roony Bardghji, 17, hoppade in för FC Köpenhamn.

Men det var en annan tonåring som blev matchvinnare, igen.

Franske supertalangen Mathys Tel, 18, kom in och gjorde avgörande 2–1 på Parken – Bayern Münchens 15:e raka gruppspelsseger i Champions League.

Stjärnfyllda Bayern München kom till Parken i Köpenhamn i jakt på 15:e raka (!) gruppspelssegern i Champions League.

Men tränaren Jacob Neestrups defensivt starka FC Köpenhamn, med lagkaptenen Viktor Claesson i en sällsynt roll som central anfallare, höll det tyska storlaget långt borta från målchanser i den första halvleken.

På bänken för FCK fanns både Jordan Larsson och 17-åriga superstjärnan Roony Bardghji, som hittills svarat för sex mål i inledningen av det danska ligaspelet.

På väg mot FCK-skräll

Den tajta FCK-taktiken lönade sig, även framåt. I 56:e minuten fick Claesson ett bra läge, drog sig inåt, avslutade på typiskt manér mot första stolpen. Skottet blockades men ruten gick ut till Lukas Lerager som på halvvolley och med studs i skottet tryckte in 1–0 bakom Sven Ulreich.

FCK var på väg mot en rejäl CL-skräll.

Redan i 65:e minuten var det dags för ytterligare en svensk när Roony Bardghji kom in i stället för Elias Achouri.

17-åringen hann bara två minuter på planen när Jamal Musiala placerade in 1–1 med ett lågt, distinkt högerskott i farten intill bortre stolpen för Bayern München.

Harry Kane? Efter åtta mål i Bundesliga och ett i Champions League hittills för Bayern München var 30-åringen i stort sett osynlig mot FCK.

En tonåring blev matchvinnare. Inhopparen Thomas Müller stod för ett starkt förarbete (framnickad av Kane) och serverade ytterligare en inhoppare, Mathys Tel, öppet mål. 18-åringen strutade in 2–1 för gästerna i 83:e minuten.

Super-suben Tel målade igen

Det var fjärde gången den här säsongen som ett inhopp från franske supertalangen resulterade i ett mål. Tidigare i höst svarade Tel bland annat för mål på tilläggstid i Bayern Münchens 4–3-seger hemma mot Manchester United i Champions League.

FCK slängde in sin tredje svensk, Jordan Larsson, i jakten på en kvittering i 85:e minuten. Larsson var ytterst nära att nicka in 2–2 på tilläggstid via ett Münchenben men Ulreich svarade för en svettig räddning.

Det danska storlaget kunde inte stoppa Bayern München från att ta deras 15:e raka seger i Champions Leagues gruppspel.

Segern innebar också att det tyska storlaget har 18 matcher i följd på bortaplan utan förlust. Nytt rekord i Champions League.