”Det är helt osannolikt”

Publicerad 2011-03-20

Sandviken är svenska mästare i bandy efter en superrysare.

Bara minuter in i förlängningen avgjorde Daniel "Zeke" Eriksson SM-finalen för Sandviken – i sin sista match någonsin.

– Ingen är gladare än jag, säger guldhjälten till Sportbladet.

SM-finalen mellan Bollnäs och Sandviken utvecklades till en osannolik rysare. Lagen följdes åt genom hela matchen och vid full tid stod det 5-5.

Matchhjälte i förlängningen blev Daniel "Zeke" Eriksson i sin absolut sista bandymatch någonsin. I sin 401:a bandymatch på elitnivå slog han ett frislag som turligt styrdes via Daniel Skarps i Bollnäsförsvaret och ställde Timo Oksanen i Bollnäsmålet.

– Det är helt osannolikt. Vilket jävla turmål, men det är förbannat skönt, säger han till SVT efter matchen.

Hyllades efter segermålet

Daniel Mossberg har spelat flera säsonger med Daniel "Zeke" Eriksson och hyllade efter matchen sin lagkamrat.

– Fy fan vad skönt. Suveränt att Zeke får avgöra, säger Sandvikenspelaren som var oerhört nöjd med att elitseriens vinnare stod pall för pressen:

– Vi har haft en sådan press på oss hela säsongen inte minst från oss själva. Det är en underbar känsla att vinna idag, säger Daniel Mossberg till Sportbladet.

Bollnäs nära segermål

Länge såg det dock ut som att guldet skulle gå till Bollnäs. Efter en dröminledning för Sandviken med ett fantastiskt solomål av Misja Svejsnikov i 13:e minuten var det Bollnäs som var det bättre laget i slutet av första halvlek. Firma Per Hellmyrs och Linus Forslund vände på matchen med grymma individuella prestationer och Per Hellmyrs 3-2 mål på övertid i första halvlek gav Bollnäs ett psykologiskt övertag inför andra halvan.

Sandviken spelade dock upp sig och andra halvleks bästa spelare Daniel Berlin kvitterade till 3-3 innan Bollnäs gjorde matchens enda tvåmålsryck efter dubbla mål av Linus Forslund.

Sandviken spelade då ut sitt absolut sista kort, skyttekungen Christoffer Edlund. Med ett straffmål och ett påpassligt returmål tog han Sandviken till likaläge 5-5.

Ett resultat som stod sig till förlängningen där alltså Daniel "Zeke" Eriksson fick avgöra SM-finalen i sina sista match